Šapić nije bio obavezan da Agenciji dostavi ugovor, već zakonom propisan obrazac

Vesti 03. feb 202318:399 komentara
šapić vila trst
N1/Google Earth

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Agencija za borbu protiv korupcije od marta 2019. godine imala kupoprodajni ugovor za njegov stan u Trstu, kao i da sumnja da je ugovor u javnost procurio upravo iz Agencije. Šapić, međutim, nije bio u obavezi da Agenciji dostavi kupoporodavni ugovor, već je zakonom propisan obrazac koji funcioner popunjava i nemoguće je da agencija nešto ne objavi.

Obaveza je funkcionera da istinito i pravovovremeni prijavi imovinu i promene imovine. Ako se po nečijoj prijavi ili po službenoj dužnosti utvrdi da je imovina prikrivena, odnosno da nije prijavljena, Agencija ima obavezu da podnese krivičnu prijavu, a da paralelno sa njom sprovodi svoju proceduru.

POVEZANE VESTI:

Podsetimo, nakon što je objavljeno da je gradonačelnik Šapić kupio vilu u Trstu i još tri nepokretnosti i da nijednu nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, Agencija je u saopštenju navela da Šapić jeste prijavio početkom 2019. godine da je u Italiji 2018. godine kupio stan, a BIRN navodi da „nije pisao o stanu, već o vili, kako je taj objekat kategorisan u italijanskom katastru“.

Tri dana nakon tog saopštenja, Agencija je u odgovoru za N1 navela da je pokrenula postupak vanredne provere podnetih izveštaja o Šapićevoj imovini i prihodima.

Navedeno je i da se Agenciji prilikom prijavljivanja imovine ne dostavlja dokumentacija o osnovu sticanja prava na prijavljenim nekretninama, već da se prilikom provere podataka iz izveštaja u toku kontrole, od funkcionera može zatražiti takva dokumentacija.

Komentari

Vaš komentar