Šapić ostaje gradonačelnik Beograda

Vesti 29. nov 202220:52 83 komentara

Aleksandar Šapić ostaje gradonačelnik Beograda.

Za njegovu smenu glasala su 44 odbornika od ukupno 110 odbornika koliko ima gradska skupština.

Naprednjaci i socijalisti nisi glasali.

Sednicu na kojoj se raspravljalo o Šapićevoj smeni iniciralo je 39 opozicionih odbornika i oni u narednih šest meseci ne mogu ponovo da iniciraju raspravu o smeni gradonačelnika.

Glasanju je prethodila rasprava. O njoj u odvojenoj vesti.

Kvorum za sednicu dali su odbornici vladajuće koalicije.

N1/ Aleksandar Cvrkotić

Odbornica grupe „Ujedinjeni“ Mila Popović ponovila je i danas tokom sednice da je osnovni razlog za traženo smenjivanje gradonačelnika nelegalna dogradnja njegove kuće na Bežanijskoj kosi, na Novom Beogradu. „Počeo je nelegalnu gradnju mesec dana pošto je postao gradonačelnik. Ti radovi vršeni su u martu 2021. godine, dok je Šapić bio predsednik Opštine Novi Beograd, a taj objekat nije postojao u svom obliku i gabaritima na satelitskom snimku Republičkog geodetskog zavoda iz avgusta 2015. godine“, podsetila je Popovićeva na sednici Grada. Iako je Šapić u julu 2021. godine dobio nalog inspekcije da obustavi radove, on je ipak nastavio da gradi, dodala je.

Povezano:

Šef odborničke grupe „Ne davimo Beograd – Moramo“ Dobrica Veselinović izjavio je za N1 da ga nije začudilo što su kvorum za današnju sednicu Skupštine grada Beograda, na kojoj se između ostalog, odlučivalo o smeni gradonačelnika, dali i odbornici vladajuće koalicije, ali je i kazao da „Šapić nije ni bitan„. „Jer, i ako ode Šapić, ostaje koncept… Zato mi je ilustracija za njega ‘vrh ledenog brega’. Mi moramo da promenimo ideološki kako se ovaj grad vodi, jer se nastavlja politika siromašenja, politizacije, javno-privatnih partnerstava i neodgovaranje na izazove 21. veka“, naglasio je Veselinović u emisiji „Iza vesti“ na N1.

Opozicione partije – SSP, DS,  Narodna stranka, koalicija NADA, Moramo i odbornička grupa Dveri – Patriotski blok najavili su ranije da će glasati za Šapićevu smenu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare