Šapić ponovo tužio Kulačina i Vidojkovića

Vesti 13. feb 202216:11 23 komentara
Nova.rs/Dragan Mujan

Potpredsednik SNS-a Aleksandar Šapić ponovo je tužio autore emisije „Dobar, loš, zao“ Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina, tražeći 350.000 dinara odštete zbog navodno novih uvreda izrečenih na njegov račun. Kako se navodi u tužbi u koju je Danas imao uvid, Šapić je između ostalog uvređen Vidojkovićevim tekstom „Gangulina tiha patnja“, navodnim komentarom da Šapić liči na talibana te da su ga autori DLZ ponovo povezali sa „Slinavkom i šapom“.

Marko Vidojković ocenjuje za Danas da je reč „o opasnom naprednjačkom divljaku, koji će jednog dana da nam preti smrću, a idućeg da nas tuži sudu jer mu se nije dopalo nešto što smo rekli ili napisali“.

„U novoj tužbi sve je retardirano do tog nivoa, da je po dve reči čupao iz teksta u kome ima 1.500 reči i to mu je osnov za tužbu. Naopako je kada se susretnu moć, glupost i zlo, kako se to desilo u Šapićevom slučaju. Krenuo je na odličan način u predizbornu kampanju, pokazujući kakav će biti prema sugrađanima koji drugačije misle, taliban, za šta me je takođe tužio, je prava definicija njegovog ponašanja – hoće da čupa srca komičarima i zabranjuje satirične emisije“, navodi Vidojković.

On dodaje da svako ko misli da Beogradu ne može biti gore, grdno se vara, svi se nalazimo u neposrednoj životnoj opasnosti „dok god se bezumnik Šapić bavi politikom, a kriminalac Šapić nalazi s ove strane rešetaka“.

Nenad Kulačin takođe je izrevoltiran novom Šapićevom tužbom.

„Ljudska gnjida, kako je sam sebe opisao pre nekoliko godina, očigledno je rešio da nas sa SLAPP tužbama uplaši sa nadom da ćemo odustati da komentarišemo njegovo delovanje na političkoj sceni i finansijski iscrpi. Naravno da neće uspeti. Potpuno nespreman za javni život koji sa sobom donosi i dobro i loše, poput neshvaćenog upišanog dečaka u pesku plače i žali se na svaku reč koja mu se ne sviđa. Mene je, na primer, tužio zato što sam ga u emisiji nazvao Šupić. Nazvao sam ga tako zato što me je u Jutarnjem programu Pinka nazvao, praveći se da ne zna kako se prezivam, Kuračin. Naravno da ga nisam tužio. Moram da priznam da sam u toj igri reči mnogo bolje prošao“, zaključuje Kulačin.

Danas podseća da je Šapić tužio voditelje emisije „Dobar, loš, zao“ i početkom novembra prošle godine tražeći 1,1 milion dinara odšetete zbog povrede časti i ugleda, odnosno pretrpljenih duševnih patnji zbog izjava o njemu koje je dvojac iz DLZ izgovorio u emisijama.

Advokatska kancelarija Nikolić, koja zastupa Šapića, u tužbi je navela citate iz čak 10 emisija DLZ, naglašavajući delove koji su naročito uznemirili tuženog.

Tako su, kako se navodi u prvoj tužbi, Vidojković i Kulačin u emisiji od 2. decembra 2020. Šapića nazvali „političkim dripcem i prodanom dušom“. Zatim sledi nekoliko emisija u kojima se navodi da su voditelji Šapića nazivali konjinom, đubretarem, primitivnim Kromanjoncem, kriminalcem koji želi da ide okolo da se bije i ubija…

Komentari (23)

Vidi sve komentare