Šapić prihvatio predlog opozicije da reši problem kladionica u blizini škola

Vesti 15. jul 202212:21 > 13:40 43 komentara
ALEKSANDAR ŠAPIĆ
Tanjug/Tara Radovanović

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je prihvatio predlog opozicije koji je stigao u Skupštinu Grada pre nekoliko dana, a tiče se udaljenosti kladionica od škola.

Povezane vesti

Na taj način, dodao je Šapić, održao je reč koju je dao na poslednjoj sednici Skupštine grada da je spreman da prihvati svaki dobar i konstruktivan predlog opozicije.

„Drago mi je što su se setili da sam pre deset godina upravo ja radio na tome iako, niko tog posla tada nije bio spreman da se lati. Apsolutno prihvatam njihov predlog da pošaljemo zahtev svim školama i da dobijemo spisak kladionica koje su suprotno zakonu bliže školama nego što je predviđeno. Uputićemo zahtev Ministarstvu finansija, odnosno Upravi za igre na sreću, da sve kladionice koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti od škola budu zatvorene, kao što je to bio slučaj pre više od deset godina, kada sam bio pomoćnik gradonačelnika. Pokazaćemo da je moguće sarađivati i da ćemo svaki dobar predlog da prihvatimo, a konkretno ovaj nadam se vrlo brzo i darealizujemo“, rekao je Šapić za Beoinfo.

Gradonačelnik je uputio poziv opoziciji da, ukoliko i oni imaju spisak kladionica nepropisno udaljenih od škola, pošalju Skupštini grada, a on će biti dopunjen onim što škole budu poslale.

Кontrola i izlazak na teren mogli bi da se obave tokom jula i avgusta, te da od septembra počne i zatvaranje nepropisno udaljenih kladionica, zaključio je Šapić.

Unaprediti odnose sa SAD

Aleksandar Šapić izjavio je i da je spreman da razmotri svaku inicijativu Ambasade SAD čiji bi cilj bilo međusobno unapređenje odnosa i napredak Beograda, javlja Beoinfo.

Šapić i ambasador SAD Kristofer Hil razgovarali su u Beogradu o međusobnoj saradnji pri čemu su istakli dosadašnju dobru saradnju Ambasade SAD sa Gradom Beogradom na zajedničkim projektima.

Posebno je naglašeno da postoji dodatni prostor za dalje unapređenje saradnje u oblasti kulture, turizma, zaštite životne sredine, ali i da je Grad Beograd otvoren za sve koji bi želeli da investiraju na obostranu korist.

Šapić i Hil podsetili su na prijateljske odnose dve zemlje i izrazili uverenje da će oni biti unapređivani i u narednom periodu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare