Šapić: Škola „Svetislav Golubović Mitraljeta“ od početka sledeće školske godine

Vesti 02. nov 202213:005 komentara
Izvor: N1

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je prilikom obilaska radova na Osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici, da se završetak radova očekuje najkasnije do septembra sledeće godine.

„Nažalost, tek sad smo ušli u ozbiljnije radove. Problem početka radova na ovoj školi bilo je nezadovoljstvo i negodovanje roditelja čija deca pohađaju školu i gradjevinska dozvola je tada istekla. Kada smo dozvolu obnovili i roditelji konačno dali pristanak, tada je skočila cena svega u građevini i nabavka nije bila uspešna. Treća nabavka je pre mesec dana završena, ali rezultat je da deca već dve godine idu u druge škole“, objasnio je Šapić.

Gradonačelnik je istakao da ti radovi ne predstavljaju rekonstrukciju škole, već pravljenje nove zgrade koja će imati skoro duplo veći kapacitet nego ranije.

„Škola će imati potpuno novu fiskulturnu salu. Specijalne učionice, kuhinju sa trpezariom, biblioteku sa čitaonicom. Naravno, pored toaleta za dečake i devojčiće biće i toaleta za decu sa invaliditetom kao i poseban lift za takvu decu“, rekao je Šapić.

Šapić je naveo da će, ukoliko ne bude većih problema tokom građevinske zimske sezone, škola biti spremna za sledeću školsku godinu, kao i da će po hitnom postupku raspisati novu građevinsku nabavku kako bi se završili radovi na saobraćajnici Nova 17 i Nova 47.

Komentari

Vaš komentar