Šapić: Grad Beograd preuzima kontrolu i naplatu karata u javnom prevozu

Vesti 06. feb 202319:00 > 19:3316 komentara
N1/arhiva

Nakon naredne sednice Skupštine grada Beograda kada bi trebalo da se ispune svi formalno-pravni uslovi, Grad Beograd će početi sa kontrolom i naplatom karata posredstvom novoformiranog preduzeća, najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

„Grad raskida ugovor sa firmom ‘Kentkart’, a posao kontrole i naplate karata preuzima preduzeće koje smo formirali pred Novu godinu. Uspeli smo i da neke linije učinimo frekventnijim. Ipak, u gradu imamo izvesne ‘duboke sisteme’, koji nemaju veze sa političkim strukturama, već je reč o ljudima kojima se, recimo, ne isplati da gradski prevoz bolje funkcioniše, da red vožnje bude optimalniji, da se tačno zna koliko se benzina sipa a koliko realno potroši i tako dalje… Učiniću sve da zaštitim i Beograd i Beograđane od takvih ljudi i uvedem red gde god to budem mogao“, rekao je Šapić za Beogradsku hroniku.

Takođe, dodao je Šapić, na sednici bi trebalo da se nađe i odluka da se u svim ulazima zgrada postave infotable, odnosno monitori na kojima će građani moći da se informišu o najznačajnijim radovima, promeni režima saobraćaja i slično, koji će biti antivandalski.

Nakon rekonstrukcije Savski kej će biti uređen i biće sređena sva tri nivoa – uz Savu, središnji zeleni pojas i poslednji gde je biciklistička staza i šetalište, najavio je Šapić.

„Ugovori sa onima koji su izlicitirali trebalo bi da budu potpisani u februaru, projekat dovođenja infrastrukture je gotov, građevinska dozvola za nju je spremna, uskoro krećemo sa izvođenjem radova. Na ovoj sednici Skupštine grada očekuje nas usvajanje plana za drugi deo priobalja. Nadam se da će čitavo beogradsko priobalje u roku od godinu, godinu i po dana da bude onako kako treba da izgleda u ozbiljno uređenom gradu“, istakao je Šapić.

Uklanjanje splavova sa Savskog šetališta početkom proleća

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će splavovi sa Savskog šetališta biti uklonjeni početkom proleća.

Povezane vesti

„Sredićemo sva tri nivoa, dole do Save, srednji, zeleni deo, i gornji gde je biciklistička staza i šetalište, a onda ćemo krenuti sa sređivanjem ostatka beogradskog priobalja“, rekao je Šapić za RTS.

Takođe je rekao da se već nekoliko meseci vode razgovori sa porodicama koje žive na delu Ade Ciganlije gde treba da bude preseljen Zoološki vrt.

„To su nelegalne ili polunelegalne kuće i sa tim ljudima se razgovara, ne želimo da ih ostavimo na ulici“, kazao je on.

On je dodao da su obavljeni razgovori sa stručnjacima i da je zaključeno da nisu dobri uslovi u kojima životinje trenutno žive, jer nijedna životinja nema dovoljno prostora.

„Nemoguće je to (izmeštanje Zoološkog vrta) izvesti za nekoliko meseci. To mora da se stavi na sto i krene korak po korak. Za dve, tri godine možemo da budemo spremni da selimo životinje“,

Komentari

Vaš komentar