Aleksandar Šapić: Koristio sam „rupu u zakonu“ da zaposlim ljude

Vesti 09. maj 202122:00 > 22:58 138 komentara
Ivan Dinić/Nova

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić priznao je gostujući u emisiji “Utisak nedelje” da je 2014. godine koristio “rupu u zakonu” da zaposli “10 do 15 ljudi” u Opštinsku upravu opštine Novi Beograd.

“Sad ću da vam kažem kako ste varali građane Srbije, varali ovaj sistem, varali i Vladu u kojoj je Aleksandar Vučić bio premijer”, rekao je u „Utisku nedelje“ predsednik Narodne Stranke Vuk Jeremić.

Objasnio je da se Šapić 2014. godine kao predsednik opštine Novi Beograd suočio sa zabranom zapošljavanja u javnom sektoru.

“Tada ste pribegli sledećoj formi – da na mesto pomoćnika gradonačelnika, koje je politički postavljeno mesto, postavljate ljude koji na to mesto ostanu tri ili četiri dana, a nakon toga ih samo…”, rekao je Jeremić na šta je Šapić nastavio:

“…ubacim u Opštinsku upravu.”

“Ja ću reći imena. Imate Kristinu Glišić, vaš pomoćnik od 12. do 16. decembra, pa Cupać od 17. do 19. decembra, znači po nekoliko dana”, naveo je Jeremić.

Šapić je na to rekao da nema potrebe da navodi dalje imena, da će on to sve da potvrdi.

“Sve je istina, sve ću da potvrdim, sve je tačno. Ja ću to sve da potvrdim”, rekao je Šapić, nakon čega ga je Jeremić optužio da je varalica:

“Vi na taj način niste na ovaj način krišili zakon formalno, pravno, ali ste varali sistem. Kao što je varanje sistema kad prepišete doktorat, kada pređene u SNS nakon što ste dobili izbore kao SPAS”.

Predsednik SPAS je još jednom ponovio da je tačno da je na taj način ubacivao ljude u opštinsku upravu nakon što je došlo do zabrane zapošljavanja.

“Ali, zapošljavanje je odobravalo telo koje se nalazilo na nivou grada, gde vi šaljete zahtev njima ukoliko vam se oslobađa radno mesto. U opštini Novi Beograd su se oslobađala radna mesta i mi nikad nismo prešli broj zaposlenih koji nam je određen zakonom. Mi smo tada ulazili na zeleno svetlo, a oni nam nisu odobravali ono što je trebalo da nam odobravaju i mi smo počeli da ostajemo bez kadrova”, rekao i dodao:

“I naravno da smo tada nalazili rupu u zakonu i ubacili 15, 20 ljudi. To nije varanje, mi nismo prekršili zakon.”

„Stavljam tačku na raspravu sa Vesićem“

Aleksandar Šapić rekao je i da stavlja tačku na raspravu između njega i zamenika gradonačelnika i člana predsedništva SNS-a Gorana Vesića koja je poslednjih dana bila prisutna u medijima i da će sa njim razgovarati na zajedničkim stranačkim organima.

povezane vesti

Vesić je istakao da će moći blisko da sarađuje sa Šapićem ukoliko se on pre ulaska u SNS nauči lepom ponašanju i nauči da su u toj stranci svi jedna porodica i svi sarađuju i sprovode politiku Aleksandra Vučića.

On je na taj način odgovorio na opasku lidera SPAS „da ne vidi Vesića u svom timu za Beograd“.

Na pitanje voditeljke Olje Bećković “Hoćete li da se naučite lepomo ponašanju?”, Šapić je odgovorio:

“Ko god želi da napravi rijaliti od tog našeg odnosa ja u tome neću da učestvujem. I dok sam bio član Demokratske stranke sam se zalagao da ljudi koji imaju o čemu da razgovaraju to rade u okviru organizacije, da to ne treba da se radi u javnosti, druga stvar je kada ste sa nekim politički neistomišljenik ili protivnik.”

Izvor: Nova S

Rekao je da će Vesić i on uskoro biti deo iste organizacije pa će onda moći da komuniciraju na zajedničkim stranačkim organima.

“Mislim da nije dobro za bilo koju ozbiljnu organizaciju da svoje nesuglasice rešava van stranke. Tako da ja tu stavljam tačku i ne idem dalje. To će biti i moj apel Srpskoj naprednoj stranci”, rekao je Šapić, a prenosi „Nova.rs“.

„Nisam ja pašče…“

Direktor NewsMax Adria Slobodan Georgiev izneo je sumnju da će Šapić nakon stapanja njegove stranke sa SNS uspeti da sprovodi bilo kakvu politiku, a da ne bude u potpunosti podređen predsedniku Aleksandru Vučiću, i da ne radi samo ono što kaže i naredi. Šapić je uvređeno odgovorio: “Ružno je tako da govoriš, ja nisam pašče.“

“Vučić voli ljude iz DS-a koje ova javnost kao ne voli. Tako je i Goran Vesić završio u SNS-u. Ali vidimo da je Vesićeva zvezda čudna i da je pitanje da li će on, posle osam godina vlasti u Beogradu, ostati u Beogradu”, rekao je direktor NewsMax Adria Slobodan Georgiev.

Kaže da je Vučić sada pronašao drugog čoveka iz DS-a, Aleksandra Šapića, “koji je isto otpadnik na način na koji je bio Vesić – tako pericipiran u beogradskoj čaršiji”.

“Sada je samo pitanje, da li Šapić veruje da on može da sprovodi bilo kakvu politiku, osim one koju vidimo kada Vučić otvara auto-putove pa ga stavi pored sebe…”, rekao je Georgiev.

Šapić ga je u tom trenutku prekinuo rečima:

“Ružno je tako da govoriš, ja nisam pašče. Nemoj to da radiš, to je ružno”

“Ja nisam ja rekao da si pašče, ja samo govorim ono što vidim”, uzvratio je Georgijev i dodao:

“Mi vidimo jednu dominantu političku ličnost i vidimo da se radi samo ono što on kaže i naredi. Ja navijam za gospodina Šapića. Daću sad jednu super prognozu. Moja procena je da gospodin Šapić treba da bude predsednik SNS-a. Pobeđuje u gradu sledeće nedelje, Vučić se povlači iz stranke i preuzima je Šapić. To je najbolji scenario ali je pitanje da li do toga može da dođe. I nike bila uvreda”, rekao je Georgijev, na šta je Šapić dobacio:

“Nego šta nego je bila uvreda.“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare