Šapić o 100 dana vlasti: Radili najbolje što smo mogli, licitacija za splavove

Vesti 04. okt 202209:52 7 komentara
Aleksandar Šapić
Tanjug/Jadranka Ilić

Sve što smo uradili - uradili smo najbolje što smo mogli, a videćemo u kojoj meri će se to reflektovati na građane, izjavio je gradonačelnik Beograd Aleksandar Šapić, sumirajući prvih 100 dana vlasti u glavnom gradu.

On je jutarnjem programu TV Pink rekao da se najveći broj odluka odnosi na niskogradnju, a da je od preuzimanja vlasti u junu pripreman rebalans budžeta.

Da to nismo uradili sada ne bi bilo autobusa na ulicama, pošto smo došli u situaciju da se nije plaćalo gorivo Naftnoj industriji Srbije, rekao je Šapić.

On je naglasio da je rebalansom omogućeno plaćanje vrtića koje grad subvencioniše, kao i da je omogućena pomoć opštinama. Šapić je obećao da će učiniti sve kako bi se podigao nivo usluga koje gradska preduzeća pružaju Beograđanima.

Odluka o početku grejne sezone, u kontekstu krize sa energentima, treba da bude „doneta na nivou države“, rekao je Šapić izrazivši nadu da će grejanje početi po uobičajenom kalendaru.

Licitacija za lokacije splavova na Savskom šetalištu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će Savsko šetalište, gde se nalazi najveći broj splavova od kojih se ne vidi reka, prvi biti regulisan u okviru uređenja priobalja u Beogradu.

„Upravo sada radimo na toj skici i na planu lokacija za splavove, i oni će biti dati javnosti na uvid čim budu bili gotovi. I građanima i onima koji imaju splavovove i onima koji nemaju, da mogu da licitiraju i da se jave za lokaciju koja će da bude određena u skladu sa našim planom“, rekao je Šapić.

Oni koji na licitaciji ne dobiju svoje mesto, dodao je Šapić, biće u obavezi da u roku od mesec dana uklone svoj splav.

„Ukoliko ga oni ne budu uklonili, mi ćemo sa rečnom policijom, najverovatnije i vojskom odnositi te splavove. Čekamo da se formira vlada da bismo napravili taj ugovor. Već smo odredili lokaciju gde će oni biti odlagani“, kazao je on.

Po njegovim rečima, nakon dobijanja tog mesta, grad će za određenu nadoknadu obezbediti i vodu i struju i čišćenje okolo.

„Pored toga ćemo posebno da sredimo Savsko šetalište. Ideja nam je da ako možemo da imamo pored Beograda na vodi možda i najlepše šetalište u ovom delu Evrope, da to možemo da imamo duž svih naših obala, gde god to uslovi dozvoljavaju“, rekao je gradonačelnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare