Šapić: U školama češće intonirati himnu – na početku radnog dana ili nedelje

Vesti 01. sep 202111:0764 komentara
Izvor: Opština Novi Beograd

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić podržava inicijativu da se himna Srbije intonira prvog školskog dana, ali smatra da bi to trebalo da bude češće, na početku radnog dana ili nedelje, što je podržao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sa kojim je obišao renoviranu Osnovnu školu "Duško Radović" na Novom Beogradu.

„Baš sam srećan zbog te odluke, jer decu od najranijeg doba treba da učimo šta je himna, da poštuju svoju zemlju i da im te tradicionalne stvari ulaze u sastavni deo njihove edukacije i vaspitanja“, rekao je Šapić i poručio da ne zna zašto bi nekome smetala državna himna.

Povezane vesti

Škola je skoro u potpunosti renovirana prošle godine, ali pošto je tada školska godina imala vanredni sistem nastave, pa nisu sva deca bila u učionicama, ova generacija ima sreću da 1. septembra ulazi u obnovljenu zgradu, istakao je Šapić.

„Urađeni su nova stolarija, mobilijar, kuhinja i fiskulturna sala“, rekao je on i naglasio da će se, u saradnji sa Gradom, resornim sekretarijatom i Ministarstvom, potruditi da ubuduće uslovi u kojima deca provode vreme budu još bolji.

Radojičić je precizirao da ove godine beogradske osnovne škole imaju 500 više đaka i naglasio da je Grad obnovio 10 škola, u šta je uloženo 250 miliona dinara, kao i da je planarano obnavljanje još tri škole.

On je rekao da je važno da se tekuća školska godina održava u što redovnijim uslovima, ali da će se pratiti epidemiološka situacija i reagovati u skladu sa tim.

Komentari

Vaš komentar