Održan sastanak Šapića i Vučića, načelno dogovoreno utapanje SPAS-a u SNS

Vesti 10. maj 202117:06 > 20:05 104 komentara

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić razgovarao je danas u sedištu Srpske napredne stranke (SNS) da predsednikom naprednjaka Aleksandrom Vučićem o ujedinjenju te dve stranke, i dogovoreno je, kako je rečeno za N1, utapanje SPAS-a u SNS.

POVEZANE VESTI

Sastanku u prostorijama SNS-a prisustvovali su i članovi Predsedništva SNS-a i nekoliko predstavnika SPAS-a.

Šapić, nakon završetka sastanka, nije želeo da govori o detaljima jednosatnih razgovora.

Kako je javila reporterka N1, načelno je dogovoreno utapanje SPAS-a u SNS, a, kako je rečeno, do kraja maja građani će znati sve detalje u vezi sa tim, kao i o pozicijama koje će dobiti SPAS.

Ni predsednik SNS Aleksandar Vučić nije želeo da kaže šta je dogovoreno. Na pitanje N1, kratko je odgovorio: „O mnogo čemu“.

Lider SPAS-a je ranije rekao i da ta stranka neće „menjati stavove“ ujedinjenjem sa SNS i da se u toj odluci „nisu vodili čistom političkom računicom“.

Upitan čija je bila ideja o ujedinjenju SNS-a i SPAS-a, Šapić je ranije rekao da je ona došla od predsednika SNS i da je reč o prirodnom procesu s obzirom na programska načela njegove stranke, koje se nisu ili su se malo promenila i suštinski nisu u suprotnosti sa aktuelnom državnom politikom.

Vučević: Konačna odluka na Glavnom odboru SNS

Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je da se sa SPAS-om Aleksandra Šapića na današnjem sastanku razgovaralo konkretnije o procesu ujedinjenja. Naveo je da je predsednik SNS Aleksandar Vučić, koji je predvodio delegaciju SNS, tokom razgovora sa Šapićem posebno govorio o planu za razvoj Srbije.

Vučević je za dnevnik televizije Prva rekao da nisu razgovarali o budućim funkcijama koje će dobiti Aleksandar Šapić nakon ujedinjenja.

„Konačnu odluku imaćemo na glavnom odboru SNS 29. maja“, rekao je Vučević, koji je i gradonačelnik Novog Sada.