Šapićev komšija tvrdi da je oštećen, pokazao slike pre i posle početka radova

Vesti 04. avg 202110:10 > 11:2429 komentara

Ljubinko Pejović, komšija potpredsednika SNS i predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića, tvrdi da je došlo do određenih oštećenja na njegovoj kući, od kada je Šapić otpočeo rekonstrukciju svoga doma na Bežanijskoj kosi. Navodeći da mu je poplavljen podrum, da je naprsla betonska ploča, kao i da ima naprslina na pregradnom zidu u potkrovlju, Pejović navodi i da, do dana današnjeg, nije dobio zapisnik građevinske inspekcije, kojoj se više puta, tim povodom, obraćao. S druge strane, kaže, iz inspekcije su ga obavestili da je zapisnik poslat Šapiću na izjašenjenje.

S druge strane, Šapić je nedavno gostujući na N1 o tom slučaju izjavio da će sačekati ishod krivične prijave koju je Pejović podneo protiv njega, dodavši da mu je ponudio i usluge majstora koji bi sanirali tu štetu, ali da ih je on odbio.

Pejović kaže da se voda izlila u njegov podrum i da je oštećen deo krova.

Radovi su počeli, kako navodi, početkom maja. Pejović je naveo da se odmah nakon početka radova zvaničnim dopisom obratio građevinskoj inspekciji tražeći intervenciju. Od 4. juna do kraja meseca još tri puta sam se obraćao njima, a nije bilo nikakvog odgovora, tvrdi sagovornik N1. „Nakon 35 dana, 9. jula dobio sam dopis građevinske inspekvcije od dve, tri birokratske rečenice u kojima je navedeno da je građevinski inspektor navodno bio na terenu, da je napravio zapisnik i da je, zamislite paradoksa, poslao Šapiću na izjašnjenje i nije ga meni dostavio. Nakon četiri moja obraćanja bio sam prinuđen da angažujem advokata i on se dva puta obraća građevinskoj inspekciji, tražeći da nam dostave zapisnik, i tek juče je dobio takođe jedan suvoparni odgovor od par rečenica – da je taj zapisnik dostavljen drugostepenom organu, jer je Šapić imao neke primedbe na taj zapisnik. Pitam se da li je regularno da ja, kao stranka koja je tražila tu intervenciju, još uvek nemam, do dan danas, sadržaj tog zapisnika“, navodi.

Pokazao je fotografiju njegove i Šapićeve kuće, pre početka radova, ističući da je između njih samo pregradni zid.

N1

A onda je pokazao fotografiju nakon početka radova.

N1

„Šapić je pre neki dan na vašem kanalu izjavio da ima rešenje o tzv. investicionom održavanju. Na bazi ovih fotografija, a i na osnovu ovoga što vidite na terenu, lako se može proceniti da li se tu radi o investicionom održavanju ili ozbiljnim građevinskim radovima“, dodao je.

On ističe da su na istom temelju oba objekta i da se svaka intervencija na jednom objektu može nepovoljno odraziti na drugi. Dodaje da je zbog toga došlo do plavljenja njegovog podruma pre desetak dana. „Šapić je u vašoj emisiji rekao da je poslao majstore, da su oni došli i da smo ih mi izbacili, što je gnusna laž. Došli su ljudi da vide i šokirali se… Čak su pomogli da se natopljeni vodom tepisi iznesu napolje da bi se sušili. Nakon nekoliko sati, došli su da te tepihe nose na pranje, što sam ja odbio, jer sam rekao da ću podneti zahtev za sveobuhvatnu naknadu štete. Nije bilo nikakvog izbacivanja, niti bilo kakvih neprijatnosti s naše strane“, kaže sagovornik N1, koji dodaje da je on, kako tvrdi, jednom prilikom bio isteran iz dvorišta Šapića.

Pejović naglašava da je Šapićev objekat „potpuno štrči, da je izašao izvan postojećih gabarita“.

„Pored materijalne štete koja mi je naneta, i koja se može nadoknaditi na neki način, pored smanjenja realne tržišne vrednosti mog objekta za 30 posto, prema procenama stručnjaka – jer ja sada živim pod svojevrsnim statičkim rikom, ne daj Bože da se desi jači zemljotres, ja ne znam šta će se desiti… Jer je meni već u potkrovlju, taj zajednički pregradni zid naprsnuo na nekoliko mesta. Dole u tom delu koji je poplavljen, pored toga što otpada plafon, betonska ploča je takođe naprsla posle nekoliko dana. I pored te materijalne štete, postoji neka nematerijalna šteta koja se ne može ničim naplatiti – duševni mir“, dodao je.

Upitan da li je imao priliku da razgovara sa Šapićem, kaže da, kada je došlo do prvog oštećenja u kupatilu, „da su oni došli i poslužili se laži, rekli da samo podvajaju krov gore i postavljaju tzv. kalkanski zid koji bi služio za eventualno sprečavanje požara s jednog krova na drugi“. Kaže da je to bio jedini kontakt, a da je kasnije video da nema tu reči o kalkanskom zidu, već da je „reč o kršenju zakona o planiranju i izgradnji“.

Komentari

Vaš komentar