Šarčević: Ovo je, pre svega, nebriga roditelja

Vesti 03. maj 202321:46 21 komentara
N1

"Potresen sam i danas ne bih mogao da dajem bilo kakav komentar. Mnogo je nepoznatih činjenica. Ne znamo kakvo je psihičko stanje bilo tog dečaka koji je pucao, da li je bio pod opijatima, šta je bila inicijalna kapisla da ovako reaguje, da li je stvarno to bila loša ocena iz istorije. To dete je do juče bilo normalno i pitanje je šta je kod njega izazvalo pad sistema", kaže za Danas Mladen Šarčević, bivši minstar prosvete.

Pročitajte još

Na pitanje da li je neko zakazao u ovom slučaju i koliku ulogu u ovom nemilom događaju imaju i agresivni sadržaji koji se šalju sa televizjijskih ekrana, bivši ministar kaže da ima i toga, jer deca kopiraju starije i samim tim svi takvi sadržaji utiču na njih.

Šarčević, ipak, ističe da je presudna uloga roditelja.

„Ovo je pre svega nebriga roditelja i da nje nije bilo, ovakva tragedija se ne bi desila. Kako je moguće da je otac tog deteta držao pištolj zajedno sa šaržerima i da je dete znalo gde se to sve nalazi. To je krajnje nepromišljeno. Da nije zakazao otac, dete ne bi moglo da izvede ono što je naumilo. Otac treba da odgovara“, ističe za Danas bivši ministar obrazovanja.

Ceo tekst čitajte na sajtu Danasa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare