Pritvor do 30 dana osumnjičenom za pucnjavu na Vračaru

Vesti 24. maj 202315:57 > 18:49 3 komentara
policija pucnjava
N1

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je N. Đ. (20), osumnjičenom da je ranio dve osobe u Beogradu, odredjen pritvor do 30 dana, saopšteno je iz suda.

On je ranije danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan zbog sumnje da je 22. maja 2023. godine u Ulici Maksima Gorkog, hicima iz pištolja naneo teške telesne povrede A.P. i D.L.

Pritvor mu je odrteđen, kako se navodi, zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, da ponovi krivično delo i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora veća od deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjčeni ima pravo žalbve na odluku suda.

Njemu se na teret stavljaju teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva, osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

Nemanja Đ. je, kako se sumnja, 22. maja 2023. godine iz neposredne blizine ispalio najmanje četiri projektila u A.P. i zadao mu teške telesne povrede.

Usled ispaljenog projektila u pravcu A.P. projektil je pogodio D.L, koji je takođe zadobio teške telesne povrede.

Nakon toga osumnjičeni se trčećim korakom udaljio sa lica mesta u pravcu Čuburske ulice, ali ga je policija ubrzo pronašla i lišila slobode.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare