Saslušana majka poginule Nine Rađenović: Neka neko obuje moje cipele na pet dana

Vesti 26. okt 202119:23 19 komentara

Zorica Rađenović, majka 21-godišnje Nine Rađenović, koja je 6. juna poginula u saobraćajnoj nezgodi u Novom Sadu, saslušana je u policijskoj stanici Petrovaradin, zbog, kako stoji u pozivu za saslušanje, "nasilničkog ponašanja na javnom skupu". U predistražnom postupku, Zorica Rađenović je ispitana zbog navodnog incidenta prilikom blokade puta tokom jednog od protesta "Pravda za Ninu".

Poziv za saslušanje u Policijskoj stanici Petrovaradin Zorica Rađenović dobila je skoro dva meseca posle završetka niza protesta, koji su nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga o saobraćajnoj nezgodi u kojoj je dvadesetjednogodišnja Nina Rađenović izgubila život organizovali porodica i prijatelji nastradale devojke.

Povezane vesti

Zorica Rađenović je u policiju pozvana po prijavi osobe koja tvrdi da je pretrpela uvrede kada je automobilom pokušala da prođe Preradovićevom ulicom u Petrovaradinu koja je tokom protesta bila blokirana.

Zbog tog incidenta, majka stradale devojke saslušana je u predistražnom postupku zbog sumnje na nasilničko ponašanje na javnom skupu.

„Ja iskreno mislim da je to nameštaljka, od strane, neću unapred da pričam, da se ne bi meni obilo o glavu, ali dobro znam da je Hitna pomoć prošla, da je svako s malim detetom prošao, da je bolesnik prošao, da je prošao i onaj ko nas je psovao, da je prošao i onaj pijani kojeg je policija sprovela, mi smo sve vreme imali policijsko obezbeđenje. Kao što te neko pljuje, neko te hvali, neko te žali, znači botovi su tu. Ja sam bila spremna na to, ali na ovako nešto, nisam bila spremna zaista. Ovo je dno dna. Ja samo kažem neka neko obuje moje cipele na pet dana, a ne na pet meseci, da bude majka u kući, da bude majka na groblju. Svaki dan. Ne želim to nikom, ali neka samo obuje moje cipele“, rekla je Zorica Rađenović.

Podsetimo, posle saobraćajne nezgode 6. juna, osumnjičenom dvadesetjednogodišnjem P.R. iz Sremskih Karlovaca nije određen pritvor. Porodica nedeljama nije imala nikakve informacije o tome da li se istraga sprovodi, a izrazili su sumnju i u to kako je sproveden policijski uviđaj na mestu nezgode, zbog toga su i počeli sa organizacijom protesta u Petrovaradinu.

Dve nedelje posle prvog protesta, Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je pritvor za osumnjičenog, što je Osnovni sud u Novom Sadu odbacio.

Posle poslednjeg protesta, koji je održan početkom septembra, saslušano je nekoliko svedoka, istraga je u toku, a prema poslednjim informacijama, očekuje se veštačenje Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare