Saslušani prodavac i kupci heroina u školskom dvorištu na Novom Beogradu

Vesti 25. jul 202214:10 > 14:12
N1

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su osumnjičeni za prodaju i kupovinu heroina u jednom školskom dvorištu na teritoriji Novog Beograda.

I. K. (41) sumnjiči se za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 4 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina, budući da je krivično delo izvršeno u dvorištu osnovne škole.

Povezane vesti

On se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da I.K, odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

M. M. (40) i N. S. (44) terete se za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga i na saslušanju su priznali krivicu.

Oni su uhapšeni u subotu, 23. jula, pošto je policija u školskom dvorištu pregledom M. M. i N. S, kod njih pronašla po paketić heroina od 37 i 35 grama, koje im je, kako se sumnja, prethodno prodao I. К.

Potom je policija, pretresom poštanskog sandučeta u zgradi u kojoj stanuje I. К, pronašla oko 40 grama heroina spakovanog u 100 paketića koji su oduzeti. Kod njega je takođe pronađeno i oduzeto 37.400 dinara.

Komentari

Vaš komentar