Saslušani „Vračarci“, terete se za ubistva Halabrina, Šarca i Ristića

Vesti 13. nov 202211:18 15 komentara
N1

Tužilašto za organizovani kriminal saopštilo je da je donelo naredbu o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračarci". Kako se navodi u saopštenju, Tužilaštvo je saslušalo 16 osoba, nakon čega je predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na 32 lica odredi pritvor.

Određivanje pritvora predloženo je, kako se navodi, za: Nikolu Vušovića (u bekstvu raspisana međunarodna poternica), Uroša Piperskog (lišen slobode u Portugalu), Nedeljka Todorovića, Daria Đorđevića (nalazi se u pritvoru u Austriji), Luku Cerovića, Aleksandra Miloševića, Aleksandra Naumovskog, Vladana Miketića, Darka Maletića, Rašu Bana (u bekstvu), Đorđa Кneževića, Ivu Bukljaša, Jovana Bošnjaka i Jovicu Sovilja (u bekstvu).

POVEZANE VESTI:

Određivanje pritvora predloženo je i za: Nikolu Кačarevića, Lazara Ilića (nalazi se u pritvoru u Republici Crnoj Gori), Marka Tacića, Miloša Pavlovića (u bekstvu), Nikolu Božilovića, Nikolu Milekovića (u bekstvu), Nikolu Filipovića (u besktvu), Petra Jevtića (u bekstvu), Radivoja Jovanovića (u bekstvu), Rajka Topića, Stevana Mandarića, Strahinju Savića (nalazi se u pritovru u Republici Crnoj Gori), Ivana Biletića (u bekstvu), Vojina Stupara (u bekstvu), Miloša Andrejevića (u bekstvu), Aleksandra Ostojića (u bekstvu), Draška Nikolića i Nikolu Vukojevića.

Ostalih šest lica koji su obuhvaćeni naredbom se već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora u Republici Srbiji zbog izvršenja drugih krivičnih dela, navode iz Tužilaštva i dodaju da je reč o Milošu Miljanoviću, Vladimiru Кovačeviću, Vuku Ursulovu, Marku Drakuli, Milošu Raičeviću i Filipu Grujiću.

Tužilaštvo za organizovani kriminal objašnjava i da sprovodi istragu zbog osnovane sumnje da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, čiji su organizatori Nikola Vušović i Uroš Piperski, u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način lišili života sada pokojne Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragan Ristića.

Kako se dodaje, terete i se i za pokušaj ubistva Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Ko su žrtve „Vračaraca“

Podsetimo, Aleksandar Šarac ubijen je 17. oktobra 2020. godine u garaži tržnog centra „Ušće“ na Novom Beogradu. Zbog njegovog ubistva je u januaru prošle godine u Budvi, uhapšen Kraljevčanin Lazar Ilić koji je obuhvaćen istragom Tužilaštva za organizovani kriminal.

Aleksandar Halabrin (25) iz banatskog sela Janošik, nestao je 20. marta 2020. godine u Beogradu, a nepuna dva meseca kasnije njegovo telo je pronađeno, slučajno, nadomak glavnog grada.

Njegova majka Mara Halabrin je u više izjava za N1 izrazila sumnju da je njen sin jedna od žrtava u ratu škaljarskog i kavačkog klana.

Dragan Ristić ubijen je 10. septembra u beogradskom naselju Kaluđerica. Zbog njegovog ubistva je dan kasnije uhapšen Vuk Ursulov, koji je takođe obuhvaćen istragom Tužilaštva protiv „Vračaraca“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare