Vučić i Dodik se sastali u Beogradu, dogovorili sednicu vlada u Banjaluci

Vesti 15. apr 202214:09 46 komentara
MILORAD DODIK, ALEKSANDAR VUCIC
Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastali su se u Beogradu.

„Veze Srbije i Republike Srpske nikada nisu bile snažnije i niko nikada neće moći da ih poremeti. Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, razumeli težinu pozicije u kojoj se srpski narod danas nalazi i dogovorili podršku Srbije Republici Srpskoj, kako ekonomsku, tako i u svim drugim oblastima. Mir i stabilnost regiona su suštinski interes Srbije i Srpske, kao i jedinstven stav o važnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, ali i Evropu“, navedeno je na Instagram profilu buducunostsrbije.

Dodaje se da je Dodik preneo Vučiću da se na njega i Republiku Srpsku vrše veliki pritisci po pitanju unutrašnje političke situacije u BiH, dok je Vučić rekao da Srbija neće i ne može da prihvati primenu Bonskih ovlašćenja, niti uvođenje sankcija rukovodstvu Republike Srpske, te da će raditi na daljoj pomoći narodu RS, uz poštovanje integriteta Srpske u okviru BiH.

Vučić i Dodik dogovorili su da po formiranju nove Vlade Srbije, prva zajednička sednica bude održana u Banjaluci.

Podsećamo, Vučić se juče sastao i sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, kada je, kako je saopšteno, „izrazio jasno neslaganje sa poslednjim odlukama i primenom Bonskih ovlašćenja, za koje smatra da ne doprinosi stabilnosti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare