Sastanak Vučića i Lajčaka u trenutku povećanih tenzija Beograda i Prištine

Vesti 04. nov 202219:34 34 komentara
Tanjug / Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

„Susret sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana“, napisao je Vučić na Instagramu, uz zajedničku fotografiju.

Vučić se sastao sa Lajčakom u trenutku kada su tenzije između Beograda i Prištine ponovo povećane zbog neslaganja oko obavezne preregistracije vozila sa srpskim registarskim tablicama na Kosovu.

Spor oko tablica je ponovo eskalirao prethodnih dana. Srpska lista, najjača partija na severu Kosova, najavila je mogućnost da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu Kosova zbog suspenzije direktora Regionalne direkcije Sever Policije Kosova Nenada Đurića, koji je odbio da sprovede odluku kosovske vlade o uručivanju opomena vlasnicima vozila sa srpskim registarskim tablicama.

Tema razgovora Vučića i Lajčaka verovatno će biti i odgovor Srbije Evropskoj uniji na nemačko-francuski predlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, koji je dostavljen Briselu.

Vučić je najavio da će sutra prisustvovati sednici Vlade Srbije, na kojoj će biti razmatrana situacija na Kosovu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare