Savatović: Nelegalni objekti na Savskom nasipu, a mnogima adresa u ličnoj karti

Vesti 01. dec 202214:2112 komentara
Izvor: N1

Novinar N1 Mladen Savatović, autor dokumentarnog filma "Korito privilegovanih", kaže da je obilazeći Savski nasip sa ekipom gotovo tri nedelje, imao prilike da se uveri da postoje brojni problemi u vezi sa tim naseljem, ali i da je ono "potpuno funkcionalno", kao bilo koje naselje u Beogradu.

Ko živi na nasipu – kriminalci, političari, estrada ili „običan svet“? Ko je to dozvolio? Na kakvu opasnost stručnjaci upozoravaju? I zašto gradonačelnik Beograda ne poštuje reč struke?

Odgovore na ta pitanja pogledajte u dokumentarnom filmu o nelegalnoj gradnji na Savskom nasipu, autora Mladena Savatovića, „Korito privilegovanih“ večeras u 20 sati na N1.

„Proveli smo tamo tri nedelje, razgovarali smo s ljudima koji tamo borave tokom leta, kao i sa onima koji tamo žive, obišli smo Savski nasip sa reke, iz vazduha, do Ostružnickog mosta, gde je to elitnije naselje“, najavio je svoj film Savatović u emisiji Studio Live.

Kako je rekao, to je potpuno fukcionalno nasilje, kao bilo koje u Beogradu.

„Videli smo brojne probleme, a sad smo detaljnije ušli u celu priće, išli smo ‘ispod površine’, kako se sam serijal zove. Sreli smo neke ljudi koji borave tamo nekoliko meseci, neki cele godine, imaju i lične karte sa prebivalištem na tim adresama, iako nijedan objekat tamo, duž cele obale, 11 i nešto kilometara nije legalno izgrađen, niko nema građevinsku dozvolu, a imaju i struju i vodu“, izjavio je Savatović.

O tome da li grešimo kada mislimo da će 500-godišnje vode da se dese tek za 500 godina ili mogu da se dogode već sutra, pogledajte u filmu.

Pogledajte gostovanje u emisji N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar