Savetnik direktora KC Niš bio optužen da je oštetio budžet za milionski iznos

Vesti 12. jan 202210:47 2 komentara
Univerzitetski klinički centar Niš, kc niš,
N1

Doskorašnji načelnik Gradske uprave u Nišu Ljubiša Janić, koji je 2014. godine kao kadar URS-a privođen pod sumnjom da je oštetio gradski budzet za 9,5 miliona dinara, novi je savetnik za pravna pitanja direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zorana Perišića.

Kako je za N1 Perišić potvrdio, Janića je angažovao 4. januara na tri meseca, jer jako dobro poznaje „iskustvo i rad gospodina Janića“-

„Radan Ilić, koji je bio dugogodišnji savetnik za pravna pitanja, prešao je u notare, pa je to mesto ostalo upražnjeno. Smatram da u ovom periodu, dok ne odlučim ko će biti novi savetnik, procenio sam da mi treba čovek njegovog znanja“, rekao je Perišić.

Povezane vesti:

Ljubiša Janić je do početka decembra sličan posao obavljao u Gradskoj kući, odnosno, kabinetu gradonačelnice Dragane Sotirovski. Prekinuo je angažman, kako je objavljeno, zbog odlaska u penziju. Međutim, kako N1 saznaje, ubrzo se našao u angažmanu u najvećoj zdrastvenoj ustanovi na jugu zemlje.

Javnosti Niša, ovaj dugogodišnji funkcioner, na koga ni veće promene stranaka na vlasti nisu uticale, poznat je po izuzetnoj netransparentnosti. Sa novinarima gotovo nikada nije sarađivao, a našoj ekipi je prilikom jedinog susreta 2019. godine, i to na ulici ispred njegovog radnog mesta, poručio da mu se za sva pitanja od javnog značaja obratimo pisanom poštom na adresu Gradske uprave.

Tih dana je i aktivisti i tadašnjem odborniku Niške inicijative Srđanu Noniću izbio telefon iz ruku jer ga je ovaj pitao zbog čega izbegava medije i odgovore na važna pitanja za funkcionisanje grada.

Podsetimo, Janić je 2016. godine postavljen za načelnika jedinstvene Gradske uprave, ali je ona krajem 2020. godine reogranizovana, a on odlazi u kabinet prve žene Niša. Važio je, do tog trenutka, za osobu koja se u Nišu „pita za sve“, od izdavanja gradjevinskih dozvola, do investicionih ulaganja.

Pre nego da postane načelnik, bio je uhapšen zbog sumnje da je umešan u korupciju i da je oštetio budžet Grada za 9,5 miliona dinara, ali je oslobođen optužbi, pisale su Južne vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare