Savetnik predsednika Srbije Danilo Cicmil postaje počasni građanin Ćuprije

Vesti 11. okt 202114:52 2 komentara
N1/Milan Nikić

Zvanje počasnog građanina Ćuprije biće dodeljeno savetniku predsednika Republike Srbije za investicije Danilu Cicmilu, odlučeno je na sednici Skupština opštine Ćuprija.

Kako stoji u obrazloženju odluke, Cicmil je najveće priznanje opštine Ćuprija, koje se dodeljuje povodom Dana opštine 13. oktobra, dobio za doprinos jačanju, unapređenju i razvoju privredno-ekonomskih rezultata opštine Ćuprija.

Što se tiče drugih priznanja i nagrada, zahvalnice će 13. oktobra, na svečanoj sednici Skupštine opštine, kao pojedinci dobiti novinar Veljko Vlahović za dugogodišnji rad i izveštavanje sa sportskih događaja i Slavoljub Jovanović Zonac za istaknut pedagoški rad i dostignuća u oblasti sporta.

Zahvalnice će dobiti i donatorska organizacija SWISS-pro, za dodeljivanje značajnih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti socijalne zaštite, Dom zdravlja Ćuprija zbog angažovanja na sprečavanju širenja pandemije, kovid ambulanti Doma zdravlja za angažovanje na sprečavanju širenja pandemije na teritoriji opštine, kao i Opšta bolnica u Ćupriji za izuzetnu požrtvovanost u radu svih kovid odeljenja pri lečenju obolelih.

Kao i prethodnih godina, novčane nagrade idu u ruke strelaca protivgradne stanice Radarskog centra „Bešnjaja“, kako stoji u obrazloženju, zbog izuzetnog zalaganja na zaštiti poljoprivrednih useva, imovine i ljudi.

Na današnjoj sednici, odbornici su doneli odluku o rebalansu budžeta, jer je budžetska sredstva trebalo povećati za iznos koji je pre svih Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usmerilo za razvoj ruralne infrastrukture u ćuprijskoj opštini.

Odbornici su doneli i odluku kojom se utvrđuju olakšice zakupcima poslovnog prostora u vlasništvu opštine, zbog štete nastale epidemijom kovida.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare