Savić tvrdio da su slike nagih polaznica Petnice „umetničke fotografije“

Vesti 25. avg 202111:58 > 14:22 31 komentara
N1

Branislav Savić, bivši radnik Istraživačke stanice Petnica koga je više žena optužilo za seksualno uznemiravanje, prilikom davanja izjave tvrdio je da su slike obnaženih ženskih osoba koje je policija pronašla u njegovom stanu "umetničke fotografije", nezvanično saznaje N1.

Povezane vesti:

U stanu Savića policija je prilikom pretresa pronašla fotografije i filmove na kojima su obnažene mlade ženske osobe. Reč je o fotografijama koje su nastajale u dužem vremenskom periodu, ali na kojima nema pornografskog sadržaja.

Tužilaštvo je identifikovalo i fotografsku radnju u Valjevu u kojoj su sporne fotografije rađene.

U Tužilaštvu još ništa konkretno ne govore o tome da li će i kada biti podignuta optužnica jer je, kako kažu, još uvek u toku prikupljanje neophodnih materijalnih dokaza.

U okviru predistražnih radnji u predmetu „Petnica“ u Javnom tužilaštvu u Valjevu obavljen je razgovor sa još jednom žrtvom seksualnog zlostavljanja u IS Petnica.

Ona je govorila o svojim iskustvima u Petnici u periodu od 2013. do 2016. godine, potvrđeno je za N1 u Javnom tužilaštvu u Valjevu. Ovaj razgovor bio je najavljen za danas, ali zbog obaveza oštećene obavljen je u utorak.

Do sada je u policiji ili tužilaštvu izjavu o uznemirujućim iskustvima u ovoj naučnoj ustanovi, prilikom pohađanja seminara, dalo šest žena.

One su ta iskustva u Petnici imale pre 2013. godine, tako da ne podležu Marijinom zakonu, po kom nedozvoljene polne radnje izvršene nad maloletnim osobama ili decom ne zastarevaju.

Predhodno je Javnom tužilaštvu u Valjevu izjavu dao u svojstvu građanina Branislav Savić, kao i najuže rukovodstvo Istraživačke stanice „Petnica“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare