Savo Manojlović za N1: Bojkot trenutno besmislen, treba svi da izađemo i pobedimo

Vesti 24. apr 202409:49 111 komentara

Kandidat pokreta "Kreni-promeni" za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović izjavio je za N1 da je onog momenta kada je veći deo opozicije odlučio da izađe na lokalne izbore 2. juna, bojkot postao besmislen.

Manojlović je, obrazlažući odluku pokreta „Kreni-promeni“ da učestvuje na izborima u Beogradu 2. juna, za N1 izjavio da nije postojao teži momenat za takvu odluku.

„Uprkos svim problemima sa kojima se susrećemo, uprkos tome što imamo neravnopravne izborne uslove, uprkos tome što ovaj režim jeste baždaren na krađu, što ovo jeste grad sa najvećim ekološkim zagađenjem, što imamo enorman stepen korupcija, ključan problem je apatija“, ocenio je Manojlović u razgovoru sa novinarkom N1 Žaklinom Tatalović.

Stoga je uveren da je najbolji način da se stvari promene, da se sa svojim timom uključi u izbornu trku.

„Činjenica da izlatimo u ovakvim izbornim uslovima je toliko problematična, ulazite u nešto gde vam je toliko otežano, i ključno pitanje je šta ćemo raditi. Od analize šta je trebalo da bude, nemamo ništa. Najbitnije je bilo da opozicija ostane jedinstvena, onog momenta kada je veći deo odlučio da izađe na izbore, imamo nove političku realnost, i na realnost vam ništa ne znači da li ćete se ljutiti ili ne“, rekao je Manojlović i poručio da svi iz opozicije treba da izađu na izbore i pobede režim SNS-a.

Bojkot izbora je, prema njegovim rečima, besmislen ako je već veći deo opozicije doneo odluku da učestvuje na njima, a naroito je besmislen, kako je rekao, ako izlazite na ostale lokalne izbore, a beogradske bojkotujete.

„Ovaj grad mi je toliko toga dao, da osećam obavezu da mu nešto vratim“

A, da li će pokret „Kreni-promeni“ učestvovati na izborima u drugim gradovima, znaće se narednih dana, najavljuje Manojlović.

„Ne znam šta će se promeniti do 2. juna, a nadam se da ćemo 2. juna promeniti stvari u Beogradu“, naglasio je on.

Na pitanje da li mu to što nije iz Beograda otežava ili olakšava trku za funkciju gradonačelnika, Manojlović je rekao da ga to zapravo obavezuje.

„Obavezuje me to što nisam iz Beograda, zato što me je ovaj grad prigrlio i toliko toga mi dao, da osećam obavezu da mu nešto vratim“, poručio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare