Savo Manojlović: Građani Srbije sačuvaće Jadar i Rađevinu

Vesti 25. nov 202108:01 16 komentara
N1

Savo Manojlović iz inicijative "Kreni-Promeni" izjavio je da je sinoćni masovni protest ispred Predsedništva Srbije pokazao da građani znaju, umeju i imaju snage da odbrane svoja prava.

Manojlović je agenciji Beta kazao da je kroz kampanju „Marš sa Drine“ veliki broj građana Srbije „informisan o užasnim posledicama koje će nastati ukoliko država odobri Rio Tintu eksploataciju jadarita na području Zapadne Srbije“.

Povezane vesti

„Pokazali smo da je Srbija zemlja slobode, pravde i solidarnosti i da nećemo ćutati pred progonom ljudi u dolini Jadra i Rađevini. Ukoliko vlast usvoji zakone o referendumu i eksproprijaciji blokiraćemo saobraćajnice na sat vremena, a ukoliko predsednik republike potpiše zakone organizovaćemo opšte blokade širom Srbije“, istakao je on.

Manojlović je izrazio očekivanje da će vlast ipak odustati od usvajanja spornih zakona, a ukoliko se to ne desi pravdu će tražiti na ulici.

„Samo naš spot protiv Rio Tinta – „Srbija nije na prodaju“, videlo je više od milion ljudi, dok je peticiju potpisalo više od 250.000 građana. Osnovni cilj državnih institucija trebalo bi da bude zaštita interesa Republike Srbije i njenih građana. Predloženi zakon o eksproprijaciji je katastrofalan, štetan i neustavan i zbog toga mora da bude povučen iz procedure“, naglasio je Savo Manojlović, ističući i zahvalnost na podršci poznatih ličnosti kao što su Filip Karađorđević, vladika Grigorije, Ivan Ivanović i brojni dramski umetnici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare