Savo Manojlović: Kada se narod organizuje, vlast popušta

Vesti 02. mar 202317:48 12 komentara
Fonet/ Aleksandar Barda

Direktor pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović ocenio je kao važnu masovnu podršku smenjenim beogradskim tužiteljakama Bojani Savović i i Jasmini Paunović jer, kako je rekao, "kad se narod organizuje, vlast popušta".

Pročitajte još:

„Dobar primer za to su nam (uzbunjivač u slučaju fabrike naoružanja Krušik) Aleksandar Obradović i kada je odbranjena bara Reva kod Beograda“, rekao je Manojlović za agenciju Beta na protestnom skupu ispred Vlade Srbije, u Beogradu.

Dodao je da svi treba da stanu na stranu tužiteljki, jer bi „paradoks bio da se kazne tužioci koji rade svoj posao“.

„Svi traže samo da se poštuje slovo Ustava i zakona, a one (tužiteljke) su branile imovinu svih građana, istraživajući EPS“, kazao je Manojlović o Bojani Savović i i Jasmini Paunović.

Zamenice javnog tužioca Savović i Paunović premeštene su iz Odeljenja za borbu protiv korupcije u Odeljenje opšteg kriminala u Višem javnom tužilaštvu posle hapšenja šest osoba zbog malverzacija u EPS-u.

Ovim potezom njima je oduzet predmet na kom su radile, a VJT je odluku pravdalo u nizu kontradiktornih saopštenja, navodeći kao razloge odugovlačenje u postupku, ličnu želju tužiteljke i promenu godišnjeg rasporeda.

Savović je demantovala da je tražila premeštaj, a Paunović je navela da je prebacivanje iz jednog odeljenja u drugo usledilo pošto se na Viber grupi tužilaštva usprotivila načinu rada i organizacije u toj instituciji.

Viši javni tužilac Nenad Stefanović je posle izveštavanja medija o ovim događajima zatražio zaštitu od Poverenika za samostalnost tužilaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare