Savo Manojlović putem holograma otvorio konferenciju „Pravo i inovacije“

Vesti 03. dec 202220:313 komentara

U digitalnim medijima, koji imaju mnogo jeftiniji proizvodni proces, ali i mnogo lošije informacije od tradicionalnih, zbog brzine objavljivanja često se ne poštuju novinarski standardi, jer je velika trka za "izbacivanjem" informacija, što ugrožava privatnost svakog građanina, upozorili su učesnici konferencije "Pravo i inovacije".

Naveli su i da su tradicionalni mediji sami po sebi skupi i stavljeni su u nezavidan položaj na tržištu u odnosu na onlajn medije, a značajan uticaj na medijskom tržištu ima i politika.

Ipak kažu da je digitalno doba važno za perspektivu mladih.

Kako se navodi u saopštenju, konferencija „Pravo i inovacije“ – Pogled u budućnost u organizaciji Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti otvorena je danas. Konferenciju je, dodaje se, putem holograma, otvorio Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

„Na svetskom nivou IT sektor danas vapi za radnom snagom. Koliko god ljudi da se obuči za rad u digitalnom svetu, deficit se ne smanjuje, a plate nastavljaju da rastu. Samo ove godine srpski IT sektor je izvezao usluge vredne 1.67 milijarde evra. Za jednu, po broju stanovištva i veličini teritorije malu zemlju, poput Srbije, u pitanju je šansa da
štrbne mali, ali za nas više nego dovoljan deo ogromne količine novce koja je u opticaju. Mlade generacije, koje se odlikuju digitalno posmenim i obrazovanim ljudima, ne moraju da odlaze iz Srbije, već, kao što je retko bio slučaj u istoriji, mogu da dovedu taj svet u Srbiju. Zbog prirode njihovog posla, omogućava im se da rade poslove za svetske kompanije, ali žive sa porodicom u Srbiji. To istovremeno podrazumeva rasterićivanje javnog sektora i ulaganje novca u ključne oblasti poput zdravstva, obrazovanja i infrastrukture, umesto hranjenja sistema niskih plata u manuelnim fabrikama, partokratske administracije i rudarstva prljavih tehnologija. To je vizija Srbije koja ovaj put mora spremno da dočeka četvrtu tehnološku revoluciju“, rekao je Manojlović, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar