SBB fondacija ponovo za NURDOR

Vesti 27. jul 202213:44 0 komentara
Promo / SBB

SBB fondacija juče je organizovala ekološku radionicu u okviru projekta „Učimo od prirode“ za decu izlečenu od malignih bolesti u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u Ivanjici.

Tokom letnjeg perioda, SBB fondacija zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije nastavlja projekat ekoloških radionica u okviru inicijative “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”, sa ciljem da deca širom Srbije usvoje dodatna, praktična znanja o prirodi.

Promo / SBB

„Već 7 godina zajedno sa čitavom zajednicom radimo na tome da deca, ali i odrasli u Srbiji steknu znanja i svest o važnosti zaštite životne sredine. Kroz pilot projekat ‘Učimo od prirode’ tokom zime u preko 30 gradova u Srbiji prošlo je 2.000 dece. Ovog leta nastavljamo edukaciju dece kako u okviru letnjih kampova, tako i odmarališta širom naše zemlje kroz koje će proći još 2.000 dece, a s jeseni se vraćamo u školska dvorišta i učionice. Raduje me slika koju smo videli danas, a to je 40 dece koja van bolničkih kreveta i sa širokim osmesima svima u Srbiji šalju poruku ko su pravi pobednici“, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i SBB fondacije.

Za učesnike NURDOR-ovog rehabilitacionog kampa Ljubavi i Nade juče je organizovana posebna radionica za decu uzrasta od 7 do 10 godina i starije do 18 godina kroz igraonice Priroda koju vidimo, Priroda koju čujemo i Priroda koju osećamo.

„Neizmerno je važno da deca koja su lečena od maligne bolesti imaju sveobuhvatnu podršku zajednice u procesu rehabilitacije. Kada medicina završi svoj deo posla i dete prođe kroz iscrpljujuć i težak period bolničkog lečenja – sledi period oporavka i povratka onim „običnim“ malim radostima kojima je bolest stala na put. Deca to ne mogu sama, ne mogu ni samo uz pomoć porodice. Mi znamo koliko je svaki lep i bezbrižan trenutak u prirodi dragocen“, rekla je Tamara Klarić iz NURDOR-a.

SBB fondacija je još jednom skrenula pažnju javnosti na NURDOR, kojem je prethodno pomogla u izgradnji bolnice i opremanju roditeljskih kuća, za boravak dece i njihovih roditelja tokom lečenja od raka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!