SBB fondacija umesto kupovine poklona donirala novac udruženju „Svoj Svet“

Vesti 30. dec 202215:13 2 komentara
SBB

SBB fondacija je kroz SBB započela pre više od 10 godina tradiciju novogodišnjih donacija neprofitnim organizacijama, udruženjima i institucijama kojima je pomoć potrebna, umesto kupovine poklona poslovnim saradnicima.

Ove godine Fondacija donira ukupno 10.000 evra udruženju građana „Edukos“ za opremanje stručne biblioteke za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola, Osnovnoj školi za slabovidu decu „Veljko Radmanović“ za kupovinu jakni i rančeva za decu iz socijalno ugroženih porodica i Udruženju roditelja dece sa autizmom „Svoj svet“ za realizaciju projekta „Centar za autizam“, navodi se u saopštenju.

Donaciju u vrednosti od 5.700 evra za opremanje sale Centra za autizam u Bačkom Gradištu koji je trenutno u izgradnji, ispred SBB fondacije uručila je Ana Stekić, menadžerka projekta SBB fondacije.

„Veoma smo ponosni na našu tradiciju i svake godine sa radošću uručujemo jednokratne donacije koje mnogima budu najlepši novogodišnji poklon. Dečiji osmesi su neprocenjivi i zato verujemo da ćemo ovim gestom pomoći stvaranju što boljih i lepših uslova zbog čega će se deca osećati lepše, a njihovi roditelji biti bezbrižniji“, izjavila je Ana Stekić iz SBB fondacije.

„Ovo je vreme čuda jer zahvaljujući SBB fondaciji nastavljamo sa prvom fazom izgradnje našeg objekta i utoliko je veći značaj ove donacije. Hvala SBB fondaciji što je prepoznala našu želju da deci sa autizmom svaki dan učinimo lepšim. Simbolično je ček uručen baš na temeljima našeg budućeg objekta i mogu reći da zajedno činimo pionirske korake. Čim naš objekat bude završen dobićemo i usluge SBB kompanije i beskrajno sam zahvalna svim ljudima koji su prepoznali naše dugogodišnje napore da naša deca budu srećna “, rekla je Dušica Jaćimović ispred Udruženja roditelja dece sa autizmom „Svoj svet“.

Preostale dve novogodišnje donacije biće uručene nakon praznika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare