SBB fondacija uručila donaciju udruženju Evo ruka

Vesti 21. jan 202211:31 1 komentar
Promo/SBB

SBB fondacija uručila je donaciju udruženju Evo ruka iz Zemuna koje su osnovali roditelji dece sa smetnjama u razvoju, kako bi poboljšali kvalitet života njihove dece i obezbedili im sigurnu budućnost. Udruženju je uručena bela tehnika i materijal za renoviranje objekta, zahvaljujući čemu će nove prostorije udruženja biti adaptirane i funkcionalne, navodi SBB u saopštenju.

„Srećni smo što smo uspeli da pomognemo udruženju Evo ruka, koje se već godinama aktivno bavi problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju roditelji dece sa smetnjama u razvoju. Tradicionalno svake godine upućujemo donaciju od 10.000 evra udruženjima koja pomažu ugroženim kategorijama našeg društva, ove godine naša donacija je osim Evo ruka, pomogla i Ženskom centru Užice i centru BELhospice“, rekla je Ana Stekić iz SBB fondacije.

Evo ruka neguje društveni aktivizam, povezuje zajednicu u cilju pružanja konkretne pomoći porodicama i razvija inovativnu inkluzivnu praksu. Od osnivanja do danas inicirali su i sproveli niz značajnih projekata za razvoj zajednice u kojoj deca sa smetnjama u razvoju žive i rastu.

„Zahvalni smo SBB fondaciji što nam je omogućila da novi prostor u koji smo se preselili što pre učinimo funkcionalnim, kako bismo nesmetano nastavili sa našim aktivnostima. Mi čvrsto verujemo da deci sa smetnjama u razvoju možemo pomoći jedino ako pomognemo njihovim roditeljima, zato su nam donacije i podrška zajednice izuzetno važni“, rekla je Ana Knežević, predsednica udruženja Evo ruka.

Punih 10 godina, uoči praznika SBB fondacija upućuje novčanu pomoć institucijama i organizacijama koje se bore za bolje sutra. Pored toga, kroz dugoročne programe podrške ulaže u obrazovanje mladih talenata, zaštitu životne sredine i podršku funkcionalnim porodicama koje se bore za egzistenciju, navodi se u saopštenju.

SBB je deo United Grupe u okviru koje posluje i N1.

Komentari (1)

Vidi sve komentare