Šef UKP-a: Traže se Belivukove veze u vlasti

Vesti 07. feb 202123:0927 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Šef Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić izjavio je da se sumnja da je kriminalna grupa Veljka Belivuka bila povezana sa pojedincima iz vlasti i naglasio da se vrše provere o njihovim vezama sa ljudima u vlasti.

“Ne postoji organizovana krimanalna grupa koja nije imala veze sa ljudima u vlasti, pa tako i ova. Uporedo sa proverama svih njihovih aktivnosti, rade se detaljne provere njihove povezanosti sa predstavnicima vlasti”, rekao je Pušić u emisiji “Hit tvit” na TV Pink, a prenosi Nova.rs.

POVEZANE VESTI:

On je rekao da je za nepune dve godine, osim tri žrtve, nestalo još 10 ljudi.

“Nemamo dokaze da su ubijeni, ali nikada nisu nađeni i strahujemo da je u pitanju ono najgore” rekao je Pušić.

On je istakao da je reč o veoma dobro organizovanoj kriminalnoj grupi, možda čak i ispred Zemunskog klana, te je istakao da se preduzimaju i dalje detaljne provere njihove uvezanosti sa predstavnicima državne vlasti.

“Intenzivno su radili na sklanjanju tragova i planiranju bekstva. Da bi to sprečili obavili smo hapšenje. Uporedo sa lišenjem slobode, vrši se popis imovine. Kada su u pitanju automobili, oni se smatraju predmetom izvršenja krivičnog dela. Ova grupa se sumnjiči za brojna ubistva, trgovinu narkoticima, iznude” naveo je Pušić.

On je potvrdio da su bile pojačane mere bezbednosti kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvarao spomenik Stefanu Nemanji.

“Preko 850 specijalaca je bilo raspoređeno kako bi se obezbednio predsednik, jer su obaveštajni podaci ukazivali da će se pokušati izvršiti atentat” rekao je Pušić.

On je rekao da smena načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića nema direktne veze sa ovim slučajem.

Komentari

Vaš komentar