Sekretarijat: Osetno manje dima u Vinči, nastavljeno dogašavanje požara

Vesti 20. avg 202111:343 komentara
Izvor: N1

Na deponiji u Vinči je nastavljeno dogašavanje požara, koji je i dalje dubinskog karaktera i skoro je potpuno lokalizovan, a belog dima je "osetno" manje, saopštio je Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

Prema podacima automatske merne stanice Ovča, između 20 časova 19. avgusta i 8h 20. avgusta, na osnovu koncentracija sumpor dioksida, azot dioksida, suspendovanih čestica RM 10 i RM 2,5 vazduh se za taj period može oceniti „kao odličan i dobar“.

Pročitajte još

Podaci automatske merne stanice Zemun ukazuju da se vazduh u tom periodu može oceniti kao „prihvatljiv i zagađen“, a prema podacima automatske merne stanice Bulevar despota Stefana kao „dobar i odličan“.

Prema podacima automatske merne stanice Novi Beograd, vazduh se u istom razdoblju može oceniti kao „dobar i odličan“, a na istu ocenu ukazuju i podaci automatske merne stanice KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Podaci automatske merne stanice Vinča ukazuju da je između 20 časova 19. avgusta i 8 časova 20. avgusta vazduh „dobar i odličan“.

Građanima je savetovano da, ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu, zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru.

Komentari

Vaš komentar