Selaković: Bajdenova čestitka signal da Srbiju čekaju pritisci i iskušenja

Vesti 08. feb 202109:25 22 komentara
TANJUG/ RADE PRELIĆ

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da je čestitka američkog predsednika Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti Srbije, u kojoj poziva na međusobno priznanje Srbije i Kosova, "jedan od signala" godine, koja je najavljena kao godina velikih pritisaka i iskušenja za Srbiju.

„Razgovori sa novom američkom administracijom neće biti laki i jednostavni. Mi imao svoj stav, Amerika svoj, ali to nije razlog da odustanemo od svoje pozicije već da i dalje vodimo borbu uporno i mudro“, rekao je Selaković za TV Hepi.

Pročitajte i:

On je naveo i da ga čestitka Bajdena u suštini nije iznenadila, ali ga je „možda iznenadilo da se takva težnja spoljne politike Amerike, nove administracije“, iznosi u čestitki za državni praznik.

„To pokazuje novi stav američke spoljne politike, ali je za nas najvažnije da u aktima medjunarodnih organizacija i Evropske unije, sa kojom vodimo pregovore, takve stvari ne stoje kao uslovi, a i da stoje jasan je naš stav koji je predsednik Aleksandar Vučić izneo u Beloj kući“, rekao je Selaković.

Komentari (22)

Vidi sve komentare