Selaković: Podmlađivanje stranke, na prvom mestu u Skupštini

Vesti 30. jul 202212:00 > 13:3016 komentara
Nikola Selaković, SNS
N1

Član predsedništva SNS Nikola Selaković saopštio je da će kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Skupštine biti Vladimir Orlić. Prema njegovim rečima, na istoj toj liniji podmlađivanja stranke, na prvom mestu u Skupštini, predsedništvo SNS je donelo odluku da za buduće rukovodstvo poslaničke grupe, ali i za mesto verovatno potpredsednika Skupštine suzi krug na četiri kandidata - Milenka Jovanova, Marinu Raguš, Nevenu Đurić i Sandru Božić.

Orlić je trenutno na funkciji potpredsednika GO SNS, čiji je član od osnivanja 2008. godine, bio je predstavnik SNS u radnim telima Evropske narodne partije, kaže Selaković.

„Za poslanika je biran 2014, 2016, 2020 i 2022. godine, obavljao je dužnost zamenika predsednika poslaničke grupe SNS I potpredsednika Skupštine. Reč je o izuzetnom mladom čoveku, ostvarenom, kako na obrazovnom, tako i naučnom, profesionalnom, ali i političkom planu. Iza njega stoji više od 80 naučnih i stručnih radova. Jedna fantastična biografija, ne samo da je reč o jednom mladom čoveku koji još nije zagazio u četrdesete godine, već je reč o izuzetnom borcu za demokratiju, za legalnost, za glas naroda, koji je predstavljao u Skupštini ispred SNS u svim njenim sazivima od 2014. godine do danas“, rekao je Selaković.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, na istoj toj liniji podmlađivanja stranke, na prvom mestu u Skupštini, predsedništvo SNS je donelo odluku da za buduće rukovodstvo poslaničke grupe, ali i za mesto verovatno potpredsednika Skupštine suzi krug na četiri kandidata.

„To su Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić“, kaže.

Dodaje da je predsednik Vučić ovlašćen da u narednim danima vodi razgovore o budućoj koaliciji sa predstavnicima onih lista sa kojima sebe potencijalno vide u budućoj Vladi.

„Kroz 10 dana ćemo održati novu sednicu Predsedništva SNS na kojoj ćemo se izjasniti o politici koju će buduća vlada voditi, ali i kadrovskim rešenjima sa kojima će SNS biti zastupljena u budućoj Vladi Srbije“, kaže on.

Selaković je rekao i da „albanska strana na KiM sprema pakao“, kao i da će se predsednik Vučić sastati sa predstavnicima Srba sa KiM, te da će se sutra obratiti javnosti i govoriti o tome.

Komentari

Vaš komentar