Selaković položio venac na grob Milice Rakić

Vesti 17. apr 202415:57 7 komentara
Ministarstvo rada

Državna delegacija položila je venac na grob Milice Rakić koja je na današnji dan pre 25 godina stradala od kasetnih bombi u NATO agresiji 1999. godine na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Resorni ministar Nikola Selaković kazao je nakon polaganja venca da je Milica Rakić, koja je tada imala tri godine, jedno od 79 dece, koliko ih je stradalo u toku NATO agresije, uz ocenu da je „vrhunac jednog zločina kada se on vrši prema deci“.

„Zato ne postoji normalan čovek koji može da ostane ravnodušan pred žrtvom jednog malog Alekse, jedne Bojane Tošović ili naše Milice Rakić, koja je postala simbol stradanja našeg naroda u tom bezumnom vremenu 1999. godine, i ne postoje reči kojima to može da se opravda“, rekao je ministar.

Ministar je rekao da Vlada Srbije i njegovo Ministarstvo imaju zadatak da, preko Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, čuvaju od zaborava one koji su „nevino pali u burnoj prošlosti Srbije, one koji su bili simbol borbe za slobodu i za nezavisnost našeg naroda i naše zemlje“.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare