Selaković s Masom: Dragocena podrška Nemačke u oblasti dualnog obrazovanja

Vesti 23. apr 202109:38 2 komentara
TANJUG/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/CEDOMIR PETARIC

Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, i sa naše strane postoji zainteresovanost za dalje unapređenje ekonomske saradnje, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković u razgovoru sa šefom nemačke diplomatije Hajkom Masom.

Srbija se, prema rečima šefa srpske diplomatije, sve više profiliše kao jedna od najatraktivnijih svetskih destinacija za investiranje, i u tom smislu nam je veoma dragocena i korisna podrška Nemačke u oblasti dualnog obrazovanja, istakao je Selaković, a saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar Mas izrazio je zadovoljstvo zbog svoje prve zvanične posete Srbiji i činjenice da se ona realizuje povodom otvaranja nove zgrade nemačke ambasade u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči o predstojećem samitu Berlinskog procesa koji će se održati 8. juna, a sagovornici su iskazali interes za što više konkretnih projekata i aktivnosti u okviru ove inicijative. Ministri su izrazili nadu da će u narednom periodu doći do zaključivanja sporazuma dve države u oblasti kulture, navodi se iz Ministarstva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare