Selaković: Srbija pridaje veliki značaj strateškom partnerstvu sa Rusijom

Vesti 13. mar 202112:443 komentara
Izvor: TANJUG/TANJA VALIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temeljima tradicionalnog prijateljstva i bliskosti dva naroda, strateškog partnerstva i spremnosti za produbljivanje saradnje.

Selaković je izrazio zadovoljstvo postojećim intenzitetom i kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou, izrazivši očekivanje da će se u skorije vreme realizovati poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji, saopštilo je Ministarstvo.

Posebnu zahvalnost šef srpske diplomatije izrazio je na „čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima naše strane da se pitanje Kosova i Metohije reši mirnim i diplomatskim sredstvima, posredstvom dijaloga“.

Na sastanku je ukazano na važnost permanentne obostrane podrške u međunarodnim organizacijama.

„Srbija izuzetan značaj pridaje strateškom partnerstvu s Ruskom Federacijom i unapređenju sveukupnih odnosa“, rekao je Selaković, naznačujući da je Rusija i jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Ministar Selaković je posebno naglasio zahvalnost Ruskoj Federaciji naporima koje je uložila da ruska vakcina Sputnjik V bude dostupna i građanima Srbije, kako na bazi isporuka iz Rusije, tako i na osnovu postignutih dogovora o budućoj zajedničkoj proizvodnji vakcine u Srbiji.

Selaković i Bocan Harčenko razgovarali su i o predstojećoj poseti srpskog šefa diplomatije Ruskoj Federaciji, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar