Selaković: Srbija želi da unapredi odnose sa zemljama Južne Amerike i Kariba

Vesti 04. maj 202119:32 4 komentara
Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Madridu, u okviru dvodnevne posete Španiji, sa generalnom sekretarkom Ibero-američke konferencije Rebekom Grinspan o saradnji sa zemljama Južne Amerike i Kariba.

Selaković je rekao da Srbija želi da očuva i dodatno unapredi tradicionalno dobre odnose sa zemljama Latinske Amerike i Kariba, utemeljene na uzajamnom prijateljstvu i čvrstim istorijskim vezama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dodao je da je Srbija zainteresovana za sticanje statusa pridruženog posmatrača u Ibero-američkoj konferenciji, jer bi to stvorilo dodatnu platformu za razvoj saradnje sa zemljama Latinske Amerike i Kariba i doprinelo kvalitetnijem povezivanju i jačanju saradnje u oblastima obrazovanja, nauke, tehnologije i umetnosti.

Selaković ukazao je da je poslednjih nekoliko godina srpska kultura u državama članicama iberofonskih nacija predstavljena pojedinačnim kvalitetnim sadržajima, ali nedovoljnog obima i intenziteta i da bi sticanje statusa posmatrača u toj organizaciji dalo mogućnosti za unapređenje postojećih i uspostavljanje novih modela kulturne i prosvetne, ali i privredne saradnje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare