Selaković: Trudimo se da stvorimo društvo koje prihvata sve svoje različitosti

Vesti 10. dec 202216:18 20 komentara
NIKOLA SELAKOVIC
Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarstar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je da "jednaka pažnja mora da se posveti ekonomskom osnaživanju osoba sa invaliditetom, kao i drugih osetljivih grupa".

Kako je navedeno u saopštenju resoronog ministarstva povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Srbija je ove godine dobila prvi Zakon o socijalnom preduzetništvu, koji za cilj ima da uredi i unapredi tu oblast i da obezbedi integraciju društveno osetljivih grupa u privredni život.

„U Srbiji postoji oko 1.200 preduzeća socijalnog preduzetništva. To nije dovoljno, posebno ukoliko znamo da danas u EU postoji 2,8 miliona ovakvih pravnih subjekata, sa oko 13,6 miliona zaposlenih, što je 6,3 odsto radne snage“, istakao je Selaković.

Dodao je da je u 2021. u Narodnom muzeju u Beogradu postavljena elektronska platforma za osobe sa invalidetom i da je na taj način postao pristupačan svim građanima.

„Ponosimo se što stvaramo Srbiju bez barijera, Srbiju koja se snažno trudi da stvori društvo, koje prihvata sve svoje različitosti, ali koje ne želi da poznaje diskriminaciju“, rekao je ministar.

Selaković i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo na ceremoniji obeležavanja Međunardnog dana ljudskih prava u Narodnom muzeju dodeli su nagrade dobitnicima na konkursu „J=DNAKI“ i foto-konkursu „SRBIJA BEZ BARIJERA“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare