Sergej Trifunović: Nama ne trebaju izbori, treba nam odgovornost

Vesti 09. jun 202320:16 37 komentara

Tokom šeste protesne šetnje "Srbija protiv nasilja" glumac Sergej Trifunović rekao je da je priča o glumcima i izborima zamena teze, "ne trebaju nam izbori, treba nam odgovornost".

Trifunović je istakao da je tema odgovornost države, odustvo svih sistema, partokratija koja je unakazila ovu državu, a da je cela priča o glumcima je zamena teze.

„Prošli put smo ovde slušali sina Stanike Gligorijević koji je svima isterao suze na oči time što je rekao: ‘majku ne mogu da vratim, ali mogu da tražim pravdu i tih dva minuta snimak’. Da smo pre pet godina tražili pravdu zbog ta dva minuta snimka, Ribnikar se ne bi dogodio“, rekao je Trifunović.

On je objasnio da smo „mi atrofirano i uspavana društvo. Glumci nisu tema, ništa nije tema, samo su zahtevi protesta tema. Još jednom bih pozvao predsednika Aleksadra Vučića da posluša zahteve, to što vi ispunjavate niko vam nije tražio“.

Na pitanje šta misli o izborima, Trifunović je rekao da su oni zamena teza kao i priča o glumcima.

„Kakvi crni izbori, izbori su opet zamena teza kao i glumci. Ne trebaju nam izbori treba nam odgovornost. odgovornost nekog ko je privatizovao državu, koji je isključivo odgovorna za ovo ovde. Ako nema odgovornosti, nema bavljenja politikom „, rekao je glumac novinaru N1.

Više o protestu pratite na našem BLOGU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare