Šešelj i provladini mediji upiru prstom u Stefanovića za zaveru protiv Vučića

Vesti 05. mar 202119:28 > 20:12 komentara

I dalje se ne zna ko je bio politička podrška klana Belivuka. Policija ispituje da li se pripremala likvidacija predsednika države? A mediji i nekadašnji politički šefovi sadašnjih šefova, upiru prstom u jednog čoveka - ministra odbrane Nebojšu Stefanovića, u sred afere, njegovo ćutanje odzvanja.

U javnosti se mesecima šuškalo, štampani mediji nedeljama spekulišu, a provladini tabloidi crtaju siluetu misterioznog funkcionera Srpske napredne stranke koji je, kako navode, u zaveri sa američkim službama spremao izdaju Vučića.

Nekadašnji Vučićev šef, Vojislav Šešelj za izdaju proziva aktuelnog ministra odbrane.

„Ma kakva nagađanja, zna se da je Stefanović otišao u Ameriku i vratio se sa CIA mišljenjem“, rekao je Šešelj.

POVEZANE VESTI:

A svoje mišljenje, bez ijednog dokaza, Šešelj iznosi na televiziji sa nacionalnom frekfencijom. Inače, jedan od najbližih saradnika vlasnika te televizije, prema pisanju medija, je nedavno privedeni ugostitelj Aleksandar Kajmaković.

Prema saznanjima tabloida, Kajmaković je policiji ispričao da je njegove lokale obezbeđivao Veljko Belivuk, a da je jedan restoran držao zajedno sa Slavišom Kokezom, Aleksandrom Papićem i baš Nebojšom Stefanovićem.

A šta raditi sa ministrom Stefanovićem? „Treba ga gurnuti pod led“ – opet predlaže Šešelj Vučiću, i to već naredno jutro, gostujući opet na istoj televiziji.

„On je jednom počeo da mu radi o glavi, njega ta misao neće napuštati dok mu ne dođe glave. Ja znam, vojska nije naivna, njega non stop nadgledaju dva oficira da nešto ne uradi štetno, treba ga se otarasiti ljudi, treba ga se otarasiti“, kazao je lider radikala.

I dok bi Šešelj da se Stefanovića otarasi, ministar odbrane obilazi sajmove naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, razgovara sa šeikom Mohamedom bin Zajedom. U Beogradu dočekuje kanadskog ambasadora ili se, povodom dana agencije sastaje sa direktorom Vojno-obaveštajne agencije Zoranom Stojkovićem.

Tabloidi o tim protokolarnim sastancima slabo izveštavaju, ali se živo sećaju kako je Stefanović povezivan i sa aferama oko trgovine oružja.

Novinarka Vesna Mališić kaže da je sve oko Stefanovića podseća samo na veliku buku, s obrzirom na to da ni tužilaštvo, ni policija, a ni sam predsednik Vučić još ne reaguju.

„Meni je zanimljivo da se u tabloidima piše i o Krušiku, ono zbog čega su nas satirali, da se Stefanović predstavi kao crni đavo unutar sistema, koji je zaboga zajedno sa Hrkalović radio sve što niko nije znao. Najzanimljivije mi je kao priča: Kokeza, ministar i Hrkalović su hteli – šta? – da preuzmu mesto predsednika i budu sve i svja u državi“, primećuje Mališić.

Podsetimo, 2017. godine Nebojša Stefanović, postao je šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, nasledivši na tom mestu upravo Vučića. Tako se posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednosti, održane u februaru, posle hapšenja klana Veljka Belivuka, samo on obratio novinarima.

Nova sednica, zakazana je za subotu, 6. mart, posle svih medijskih natpisa o zaveri protiv Vučića, ostaje pitanje, da li će se novinarima ponovo obratiti Stefanović ili će neko drugi novinarima govoriti o Stefanoviću.