Šešelj tvrdi da je tužba Hrtkovčanina povučena, a ročište odloženo za decembar

Vesti 20. sep 202115:26 2 komentara
N1

Nekadašnji stanovnik Hrtkovaca Franjo Baričević koji je tužio države Srbiju i predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, dobio je 15. septembra obaveštenje Višeg suda u Beogradu da je ročište koje je bilo zakazano za danas, zbog zdravstvenog stanja sudije, odloženo za 22. decembar ove godine.

Advokat Franja Baričevića, Mihailo Pavlović, rekao je za N1 da su 15. septembra ovavešteni da se ročište koje je bilo zakazano za danas otkazuje, jer sudija ima koronavirus, i da se naredno ročište zakazuje za 22. decembar.

Prema njegovim rečima, isto obaveštenje trebalo bi da su dobili i Vojislav Šešelj i njegovi pravni zastupnici.

telgram odlaganje
N1/Privatna arhiva

Šešelj je ranije danas ispred Višeg suda izjavio da se Baričević i njegov advokat nisu pojavili u sudnici iako su, kako je rekao, uredeno obavešteni na prethodnom ročištu kada treba da dođu.

„Pošto se privatni tužilac Franjo Baričević i njegov advokat nisu pojavili sud je konstatovao da je tužba povučena. Moj advokat i ja ćemo predati zahtev za isplatu sudskih troškova koje smo imali za pripremu odbrane“, rekao je Šešelj novinarima ispred zgrade suda.

Podsetimo, Baričević je podneo tužbu tražeći odštetu od 100.000 evra, tvrdeći da je za toliko oštećen prilikom razmene, za vreme rata, svoje imovine u Hrtkovcima sa imovinom srpske porodice, pre svega kuća, u Hrvatskoj.

Baričević je kao svedok tužilaštva u Hagu objasnio da je bio prinuđen da napusti Hrtkovce 1992. i da zameni svoju imovinu sa mnogo manje vrednom imovinom srpske porodice u Hrvatskoj, što je Šešelj negirao.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare