Šest godina čeka pravdu: Greškom joj srušena kuća zbog gradnje koridora

Vesti 22. maj 202219:4111 komentara

Nadležni su priznali grešku, a da li će i koliko neko platiti jer je učiteljici u penziji Mici Đorđević iz Pirota slučajno srušena kuća kada je bagerista pogrešio kotu pri izgradnji koridora, nema odgovora ni šest godina kasnije.

U osmoj deceniji živi kao podstanarka, uglavnom u pomoćnim prostorijama kuća svojih prijateljica, tuži Koridore, Puteve Srbije, Ministarstvo građevine i izvođača Aktor.

Na mesto gde je bila njena kuća poslednji put došla je 2016. sa ekipom N1, i sada se sa njima prvi put vratila.

Mica Đorđević zna šta je bilo na tom mestu, pa joj je opet teško da prepozna – gde tačno. Na ulazu u Pirot su ostaci susedne kuće, a na mestu njene je brojno rastinje.

„A kuća je imala prizemlje, sprat i potkrovlje“, seća se Mica Đorđević.

Imala je do 2016. godine. Radeći na Koridoru izvođači su najpre iskopali kanal u koji je upala, zatim su joj isekli struju, pa vodu. I onda na kraju kuću. Bagerista je pogrešio kotu…“, dodaje ova učiteljica u penziji.

Šest godina kasnije i dalje je podstanarka. Tuži izvođača, ministarstvo, Puteve Srbije i Koridore, odakle kažu:

„Napominjemo da će stranka sva prava koja joj pripadaju ostvariti u predmetnom sudskom postupku. Svim oštećenim građanima Koridori Srbije su uredno izmirili obavezu utvrđenu pravosnažnom sudskom presudom“.

Još koliko do presude – nema informacija. U toku je izvođenje dokaza pred Višim sudom u Beogradu.

Đorđević kaže da pominju i nova veštačenja, ali da izgleda kao da ima više posla za arheologe nego veštake na mestu gde je bila kuća u kojoj je živela.

„Ova kuća je bila s dušom i ona je bila moja. Ja sam to s ljubavlju pravila, to smo suprug i ja pravili. Tu su mi deca odrastala. Tu su mi unuci rasli“, rekla je Mica Đorđević.

Komentari

Vaš komentar