Šetnja na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića u Beogradu, zvižduci ispred RTS

Vesti 16. jan 202212:36 > 13:42 21 komentara
N1

Više političkih stranaka u Beogradu je zapčelo protest ispred Predsedništva Srbije u Beogradu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića. Više stotina ljudi učestvuje u šetnji, tokom koje su zastali kod RTS i zviždali. Kod zgrade javnog servisa bio je razvijen i transparent "izdaja" sa slikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Povezane vesti:

Kako javlja reporterka N1 sa terena, među okupljenima su predstavnici Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Demokratske stranke, Narodne stranke, Skupštine slobodne Srbije, pokreta Oslobođenje i drugi.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da se istina o Ivanovićevom ubistvu neće saznati dok se ne promeni trenutna vlast.

„Nećemo zaboraviti niti ćemo prestati da tražimo ko ga je ubio. Do te istine teško ćemo doći bez smene ovog režima“, kazao je Veselinović za agenciju Beta.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre četiri godine i još nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci tog zločina.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici.

Pogledajte u ponedeljak u 20.15 emisiju (Re)konstrukcija sa Žaklinom Tatalović, posvećenu ubistvu Olivera Ivanovića. U emisiji će govoriti advokat i Oliverov bratanac Aleksandar Ivanović, novinar Milivoje Mihajlović i Momčilo Trajković iz Srpskog nacionalnog foruma.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare