Simo Spasić i dalje nije saslušan zbog pretnji novinaru Južnih vesti

Vesti 16. apr 202213:59 14 komentara
simo spasić
N1

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, i dalje nije saslušan u niškom Osnovnom tužilaštvu zbog pretećih poruka koje je uputio novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu. On se nije pojavio ni na poslednjem saslušanju zakazanom za 31. mart, a novo je zakazano za drugu polovinu aprila.

I dalje nije dostupan za Tužilaštvo, iako se gotovo svakodnevno može videti u medijima, na ulicama Beograda, bilo na okupljanjima opozicije ili na čuvanju murala osuđenog generala Ratka Mladića, prenose Južne vesti.

Ovaj portal podseća da je Spasić pre nekoliko dana dočekao Dragana Đilasa ispred Predsedništva pre njegovog sastanka sa Vučićem, a u izbornoj noći bio je i u uzbormom štabu Srpske napredne stranke.

Na saslušanje međutim, opet, nije došao.

U toku su dokazne radnje. Saslušanje osumnjičenog je bilo zakazano za 31. mart. Međutim, nije doveden po naredbi Tužilaštva. Sledeće je zakazano u toku aprila – kažu u niškom Tužilaštvu.

Nije dolazio ni na prethodna, prvo je bilo zakazano za kraj septembra, a ni na svako naredno. Tužilaštvo je radilo na utvrđivanju njegove adrese jer nije na onoj u Vrnjačkoj Banji, a Spasić je rekao da nije dobio poziv Tužilaštva, da ne može da ode nenajavljen i da sa zadovoljstvom želi da da izjavu.

Podsetimo, Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada. U prostorije koje je dobio po povlašćenoj ceni Udruženje i ne koristi, iako je prošlo skoro godinu dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare