Simo Spasić „ispratio“ Lajčaka uvredama: „NATO fašisto, Kosovo nije država“

Vesti 30. avg 202321:23 70 komentara

Specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak razgovarao je u Beogradu sa Aleksandrom Vučićem o Kosovu, u sklopu priprema za predstojeći sastanak na visokom nivou u Briselu, a dok je napuštao zgradu Predsedništva, pored srpskog predsednika, ispratio ga je i Simo Spasić.

„NATO fašisto! Kosovo nije država!“, vikao je Spasić.

U tom trenutku se i Vučić okrenuo ka njemu, pokazujući rukom u njegovom pravcu, dok je nešto govorio Lajčaku, sa izrazom nezadovoljstva.

U automobil sa Lajčakom ušao je i šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, dok je Vučić stajao na vratima Predsedništva još neko vreme „kiselog“ izraza lica.

Vučić je posle sastanka sa Lajčakom na Instagramu napisao da je preneo specijalnom predstavniku EU da je „veoma zabrinut zbog plana“ kosovskog premijera Aljbina Kurtija „da silom okupira sever pokrajine i protera Srbe sa vekovnih ognjišta“.

Lajčak je na Tviteru napisao da je imao „suštinske razgovore“ sa Vučićem o „sledećem sastanku na visokom nivou u septembru, naporima da se smanje tenzije i održe novi lokalni izbori na severu Kosova, kao i o primeni svih sporazuma postignutih u dijalogu“ dve strane.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare