Simonović o izjavi premijerke o listu Nova: Priča o slobodnom tržištu besmislena

Vesti 29. apr 202119:56 > 20:04 4 komentara

Direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović kaže za N1 da nije iznenađen izjavom premijerke Ane Brnabić da je Srbija "slobodna zemlja i da ona ne kontroliše štamparije i ne zna šta može da učini" da neka štamparija prihvati da štampa dnevni list Nova.

„Priča o slobodi i tržištu u Srbiji je smešna, jer o svim poslovima, svim tenderima, kupovini što medija što državnih firmi odlučuje jedan uski krug ljudi, tako da priča o slobodi tržišta je potpuno besmislena, a samim tim priča o pravnoj državi o vladavini prava je još besmislenija kad dolazi iz usta takvih ljudi“, rekao je Simonović.

Povezane vesti

On je nedavno rekao da nijedna štamparija u Srbiji neće da štampa dnevnik Nova, pod opravdanjem da nemaju kapaciteta jer su prebukirane ili nemaju tehničkih uslova.

„Zaista ne znam šta mogu tim povodom, imate toliko štamparija, dogovorite se sa njima, ne znam u čemu je problem verujte“, rekla je Brnabić na ispraćaju novog aviona Er Srbije na liniji za Njujork.

Ona je dodala da „možda su ponudili cenu koju Nova S nije htela da prihvati, možda je bilo trista stvari“.

„Ovo je slobodna zemlja i slobodno tržište, nije planska ekonomija u kojoj premijer može bilo kome bilo šta da naredi“, rekla je Brnabić.

„Politika, Borba, Ringier Aksel Springer, Color Press, Grafoprodukt, uz različita objašnjenja, nisu prihvatili novi posao“, navode iz UM i dodaju: „Od ćutanja, rečenice da nemaju kapaciteta za taj posao, preko trenutno pokvarenih mašina nizali su se izgovori zašto ne žele, a retki su oni koji su otvoreno izgovorili da se plaše reakcije vlasti“.

U okviru United Medie posluje i N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare