Simonović: Svi primerci novina „Nova“ rasprodati, povećavamo tiraž

Vesti 30. jun 202114:40 > 18:13 13 komentara

Veselin Simonović, direktor United Media Digital, kompanije koja je izdavač novina Nova, kaže da su skoro svi današnji primerci rasprodati i da će sutra povećati tiraž.

Građani Srbije od danas imaju priliku da čitaju novine “Nova”. Ova redakcija uspela je prevaziđe sve barijere tokom poslednja četiri meseca čiji je cilj bio da se novine ‘Nova’ nikada ne pojave na kioscima.

Simonović kaže da je danas bilo malo problema, ne toliko velikih. „Prošli smo granicu i stigli dosta gradova da snabdemo, negde nismo stigli, ali smo tamo poslali naše promotere i automobile pune novina, tokom dana pokrićemo celu Srbiju, a već sutra ćemo povećati tiraž, jer je interesovanje ogromno… Skoro svi primerci na kioscima su prodati, povećaćemo tiraž kako bismo došli do svakog čitaoca koji želi da kupi naše novine“, rekao je Simonović.

Podsetimo, novine Nova štampaju se u Hravatskoj, u Osijeku. „Ja sam lično razgovarao sa svim direktorima, vlasnicima štamparija koje mogu da štampaju dnevne novine u Srbiji i svi su nas odbili. Raspisali smo javni poziv, dali rok od nedelju, dve da se jave zainteresovani, ponudili dobre uslove, ponudili smo dobru cenu… Lično su nudio avansno plaćanje svima s kojima sam razgovarao, nudio im pomoć da, ako imaju tehničkih problema ,da mi to saniramo i finansiramo. Ali njihov strah i autocenzura su pobedili. Oni se plaše, većina njih – odmazde režima,  tako da nisu pristali. Nismo imali drugog izbora nego da tražimo negde u okruženju, jer nismo želeli da odustanemo. Sama činjenica da se toliko plaše novina Nova i naše medijske kuće nam je davala snagu da izdržimo i da je to što radimo je dobra stvar“, naglasio je Simonović.

Kako je istakao, uspeli su da nađu štampariju po povoljnim komercijalnim uslovima, štampariju Glasa Slavonije iz Osijeka. „Oni su vrlo dobra štamparija, dobro, profesionalno rade, dogovorili smo se za pola sata. To je za njih dobar posao, zašto i ne bi prihvatili, a mi nismo imali drugog izbora, a i imamo sada dobrog partnera“, dodaje.

Podsetio je na to da je devedesetih štampao novine, jedno vreme, u sedam štamparija po Srbiji i regionu, čak i „da su nešto švercovali preko granice“, ističući da nije sanjao da će se tako nešto ponoviti.

„Nisam očekivao da će se u tom obliku to ponoviti, Ali ovaj režim se malo po čemu razlikuje od onog prethodnog – svaka kritika, svako drugačije mišljenje se dočekuje na nož, njihovi medijski kerovi postavljaju mete, kevću na sve što ne aplaudira Vučiću“, navodi Simonović.

 

Povodom jučerašnjeg posta na Instagramu poslanice SNS Biljane Pantić Pilje, koja je nakon vesti da će se novine „Nova“ štampati u Hrvatskoj napisala „Kao što rekoh: domaći izdajnici, strani plaćenici. Ima neko da mu nije jasno?“, Simonović kaže da očekuje da će toga biti još više.

„Jer će ove novine biti tiražnije od svih njihovih, onda će taj pritisak i blaćenje će da se pojača. Ali to meni nije nikakva uvreda kad oni bilo šta kažu, mene bi kao čoveka i profesionalca uvredilo kad bi oni rekli nešto lepo“, navodi Simonović.

Za 29 dinara, građani su dobili novine za celu porodicu. Simonović dodaje: novine za pristojnu Srbiju, za one koji žele da učestvuju u dijalogu sa neistomišljenicima, koji se ne svađaju. nego razgovaraju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare