Sindikati RGZ: Zašto je cena satelitskog snimka sa milion evra porasla na četiri

Vesti 25. avg 202211:32 1 komentar
N1

Tri sindikata Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) upitali su premijerku Srbije Anu Brnabić da li je konačno neko nadležan utvrdio zašto je satelitski snimak za potrebe ozakonjenja i popisa nelagalno izgrađenih objekata 2015. plaćen milion evra, a 2020. godine od istog dobavljača i posrednika četiri miliona evra.

Pročitajte još:

U otvorenom pismu Jedinstvena organizacija sindikata, Sindikat Nezavisnost i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata pitali su premijerka da li su nadležni uspli da dođu do odgovora o ceni koja je plaćena za korišćenje softvera za praćenje rada i prisustva službenika na njihovim računarima u RGZ i da li je cena 20.000 ili 60.000 evra mesečno.

Sindikate zanima i da li je podatak o nerešenim predmetima u RGZ 2016. od 160.000 i podatak iz 2020. godine od 720.000 nerešenih predmeta razlog da se preispita odgovornost za rukovođenje RGZ ili povod za odlikovanja i priznanja rukovodiocima RGZ.

Oni pitaju i da li je reorganizacija RGZ kroz izmene Pravilnika koje je Vlada usvojila i odobrila a kojima se ukidaju katastri u mnogim opštinama u Srbiji rezultat reforme javne uprave ili nešto drugo.

„Na kraju, da li je moguće da i pored svega što se dešava vi ne prepoznajete i osećate i ličnu odgovornost
zbog jednomesečne blokade RGZ i nerazjašnjenih okolnosti ‘hakerskog napada ili informatičke sabotaže'“, pitaju sindikati u otvorenom pismu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare