Sindikati RTV traže da Upravni odbor hitno raspiše konkurs za direktora

Vesti 09. maj 202212:27 1 komentar
RTV, radio televizija vojvodine,
RTV

Reprezentativni sindikati Radio-televizije Vojvodine uputili su otvoreno pismo članovima Upravnog odbora pokrajinskog javnog medijskog servisa u kojem traže da hitno raspišu konkurs za novog generalnog direktora i imenuju vršioca dužnosti te funkcije.

„Očekivali smo da će novi Upravni odbor prilikom konstituisanja, u avgustu mesecu 2021. godine, odrediti vršioca dužnosti direktora i raspisati konkurs za novog generalnog direktora, ali se to do danas nije dogodilo“, navodi se u pismu.

RTV nema generalnog direktora od jula 2021. godine kada je istekao mandat Miodragu Koprivici koji je stekao uslov za penziju. Prošle godine istekao je mandat i programskom direktoru, glavnom i odgovornom uredniku Prvog programa televizije i uredniku Web redakcije.

Reprezentativni sindikati su 13. aprila uputili dopis slične sadržine članovima Upravnog odbora, ali nisu dobili nikakav odgovor.

„S obzirom na to da je zakonska obaveza Upravnog odbora bila da imenuje vršioca dužnosti generalnog direktora i raspiše konkurs za novog generalnog direktora, to praktično znači da Upravni odbor po ovom pitanju svesno krši zakon. Zbog čega ste se prihvatili funkcije, ako izbegavate odgovornost“, upitali su sindikati.

Ocenili su da je u uslovima otežanog poslovanja i sve teže finansijske situacije u JMU RTV trenutna situacija u pokrajinskom javnom medijskom servisu neizdrživa i da zbog toga traže od Upravng odbora da donese odluke.

Potpisnici otvorenog pisma su Strukovni sindikat JMU RTV, Samostalni sindikat JMU RTV i Sindikat „Nezavisnost“ JMU RTV.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare