Sirene za uzbunu na severu Kosova i Metohije, KFOR prati situaciju

Vesti 31. jul 202217:51 > 22:08 140 komentara

U severnom delu Kosovske Mitrovice tri sata su se tokom popodneva oglašavale sirene za uzbunu nakon najave Prištine da sutra počinje primene odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama, javlja reporterka N1. Sirene se čule i u Zubinom Potoku, kao i u Leposaviću. KFOR saopštio da "prati situaciju". Oko 22 sata ponovo su se upalile sirene u severnoj Mitrovici, javlja novinarka Ana Marija Ivković.

Povezane vesti

Sirene u Mitrovici su počele oko 17.40, a tek oko 20.30 prestale su da se oglašavaju. Međutim, one su ponovo aktivirane oko 22 sata, kaže za N1 novinarka Ivković.

Portal Kossev je objavio da je zvuk sirene veoma intenzivan, da su mnogi građani su uspaničeni.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti rekao je ranije danas da nema saznanja da se bilo šta dešava u severnom delu grada, osim sirene koju je i sam čuo, prenosi ovaj portal.

Sireni u severnom delu Kosovske Mitrovice pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada, javila je reporterka N1. Vidljivo je bilo i kretanje vozila Hitne pomoći sa takođe uključenim sirenama. Sirene su se čule i u Zubinom Potoku, kao i u Leposaviću.

KFOR je saopštio da „prati situaciju i prikuplja podatke“.

„Što se tiče sirena za uzbunu koje se već sat vremena neprestano čuju u severnom delu Kosovske Mitrovice, KFOR prati situaciju i trenutno prikuplja informacije“, navedeno je ranije danas iz sedišta KFOR-a.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikada nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je danas.

Najavio je da vlasti u Prištini od večeras u ponoć planiraju da na administrativnim prelazima zaustave sve one koji imaju srpske lične karte. Vučić je zamolio Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe sa Kosova da sačuvaju mir.

„Ne budu li hteli da sačuvaju mir, ja vam saopštavam – Srbija će pobediti“, poručio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare